Amenzile aplicate de ASF merg la bugetul de stat. Membrii ASF răspund civil și penal

Amenzile aplicate de ASF merg la bugetul de stat. Membrii ASF răspund civil și penal

Senatul a adoptat luni, decizional, proiectul de lege iniţiat de către deputatul PNL Florin Roman prin care amenzile care pot fi aplicate de către Autoritatea de Supravegheze Financiară devin venit la bugetul de stat şi sunt diferenţiate pentru persoane fizice şi juridice.

Romania libera 0 comentarii

O prevedere revoltătoare care membrii ASF erau exoneraţi de răspundere civilă şi penală a fost eliminată din varianta adoptată de Senat.

„Amenda pentru persoanele fizice este cuprinsă între 1.000 lei şi echivalentul în lei a 25% din venitul net anual al persoanei fizice realizat cu angajatorul sau amendă. Pentru persoanele juridice, amenda este cuprinsă între 10.000 lei şi echivalentul în lei a 1% din cifra de afaceri anuală a persoanei juridice”, potrivit unui amendament admis de comisia buget-finanţe şi adoptat de plenul Senatului.

În varianta adoptată de către Senat a fost modificată prevederea reglementată de Camera Deputaţilor potrivit căreia amenzile încasate sunt 50% venit la bugetul ASF şi 50% la bugetul de stat. Astfel toate sumele din amenzile încasate devin venit la bugetul de stat, potrivit formei adoptate de

„În cazul persoanelor juridice - limita maximă a fost înlocuită cu 1% din cifra de afaceri pentru că, pentru asigurătorii mari, acel 1% poate reprezenta chiar mai mult decât acel 1.000.000 lei cât era limita în formularea iniţială”, susţin iniţiatorii acestui amendament.

Printre articolele eliminate în forma adoptată de Senat se numără şi unul care prevede că membrii consiliului ASF care nu domiciliază în Bucureşti vor beneficia de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazare, diurnă şi transport.

 

Comentarii

loading...