Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ana Birchall, întâlnire bilaterală cu noul preşedinte al Ucrainei

Ana Birchall, întâlnire bilaterală cu noul preşedinte al Ucrainei

Viceprim-ministrul, ministru interimar al Justiției, Ana Birchall a reprezentat România, luni, la ceremonia de învestitură a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Andreea Andrei 0 comentarii

Astfel, vicepremierul român a participat la ședința Radei Supreme a Ucrainei consacrată depunerii jurământului de către președinte și la recepția solemnă pentru șefii delegațiilor străine, consacrată învestirii președintelui Ucrainei.

Cu ocazia prezenței la Kiev, ministru interimar al Justiției, Ana Birchall a avut o întrevedere bilaterală cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, căruia i-a transmis, din partea președintelui României, a prim-ministrului, a guvernului și a poporului român, felicitări pentru alegerea în funcția de președinte al Ucrainei și succes în îndeplinirea mandatului încredințat de poporul ucrainean.

”Sunt onorată să transmit cele mai sincere felicitări domnului Volodimir Zelenski, președintele ales al Ucrainei, și mult succes în îndeplinirea mandatului prezidențial. Am reiterat sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele sale recunoscute internațional”, a declarat oficialul român.

”Consolidarea securității în regiunea Mării Negre reprezintă un obiect comun. Ne dorim, în egală măsură, valorificarea potențialului de cooperare dintre țările noastre”, a adăugat vicepremierul Ana Birchall.

De asemenea, aceasta a abordat situația drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina, subliniind rolul de punți de legătură al minorităților între cele două țări. Cei doi oficiali au evidențiat importanța identificării unor soluții privind drepturile etnicilor români din Ucraina.

Totodată,Ana Birchall a avut întrevederi bilaterale cu vicepreședintele Republicii Turcia, Fuat Oktay, și cu secretarul Energiei al SUA, Rick Perry. În cadrul întrevederii cu vicepreședintele Turciei, oficialul român a transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă privind importanța aprofundării și consolidării parteneriatului strategic, în mod deosebit pe dimensiunea economică, fiind reiterat interesul pentru organizarea celei de-a 27-a Reuniuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale.

În cadrul discuției cu Secretarul Energiei al SUA, Rick Perry, Ana Birchall a reiterat mesajul prim-ministrului privind importanța deosebită acordată de către România consolidării relației transatlantice, un parteneriat tot mai relevant în contextul actualelor provocări politice, economice și de securitate. A subliniat că securitatea și diversitatea energetică sunt priorități în mandatul Președinției române a Consiliului UE și preocupări comune pe ambele maluri ale Atlanticului. 

,,Proiectul BRUA este un foarte bun exemplu al cooperării reușite între statele din regiunea noastră. În același timp, are un potențial important de a crea o legătură valoroasă între coridorul sudic de gaze și Europa Centrală, cu România în poziția de hub regional de energie”, a mai declarat oficialul român.

 

Comentarii

loading...