10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăAna Birchall - întrevedere cu un oficial american

Ana Birchall – întrevedere cu un oficial american

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall, s-a întâlnit luni cu adjunctul principal al asistentului pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat al SUA, Elisabeth Millard, ocazie cu care demnitarul român a subliniat interesul României pentru identificarea şi desfăşurarea de noi proiecte comune care să contribuie la dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, pe agenda discuţiilor s-au aflat teme de interes din perspectiva organizării întâlnirii anuale a Dialogului Strategic şi cele mai recente evoluţii în legătură cu operaţionalizarea şi activitatea Comitetului interministerial pentru implementarea obiectivelor rezultate din Parteneriatul Strategic cu SUA şi a altor proiecte bilaterale România – SUA, format de lucru înfiinţat prin decizia prim-ministrului Viorica Dăncilă în luna martie.

“Oficialul român a subliniat că înfiinţarea Comitetului demonstrează încă o dată importanţa pe care prim-ministrul şi Guvernul României o acordă relaţiei bilaterale cu Statele Unite ale Americii”, se arată în comunicat.

Totodată, Birchall a menţionat importanţa organizării întâlnirii anuale a Dialogului Strategic româno-american în cursul acestui semestru, precizând atenţia deosebită pe care Guvernul o acordă cooperării şi coordonării cu partea americană pe teme de interes comun.

Conform Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, reuniunile pe tema Dialogului Strategic sunt organizate în fiecare an.

Nu în ultimul rând, vicepremierul a subliniat interesul părţii române pentru identificarea şi desfăşurarea de noi proiecte comune care să contribuie la dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA.

“De asemenea, a mulţumit pentru sprijinul Statelor Unite ale Americii în privinţa candidaturii României pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)”, mai arată Guvernul.

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă