15.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

ANI, despre recomandările GRECO: ,,implementate satisfăcător”

Raportul GRECO arată că ANI continuă să monitorizeze punerea în aplicare a dosarelor finalizate înaintate Parlamentului şi continuă să solicite punerea în aplicare a oricăror sancţiuni emise în privinţa membrilor Parlamentului.

,,În ceea ce priveşte cea de-a V-a recomandare, raportul GRECO arată că ANI ‘continuă să monitorizeze punerea în aplicare a dosarelor finalizate înaintate Parlamentului şi continuă să solicite punerea în aplicare a oricăror sancţiuni emise în privinţa membrilor Parlamentului'”, se arată în comunicat.

Potrivit ANI, recomandările raportului includ și clarificarea rolului Parlamentului privind conflictele de interese și incompatibilitățile. 

„Ca urmare a recomandărilor GRECO, rezultatele aşteptate ale acestui proiect includ, de asemenea, clarificarea rolului Parlamentului în ceea ce priveşte conflictele de interese şi incompatibilităţile. Analiza finală se preconizează că va fi diseminată în anul 2019 şi ar trebui să servească drept bază pentru o propunere de politică publică privind cadrul de integritate şi reglementările aplicabile membrilor Parlamentului”, se mai arată în comunicatul citat.

În ceea ce priveşte recomandarea a VII-a, „GRECO constată cu satisfacţie numărul tot mai mare de dosare procesate prin sistemul PREVENT, fapt care a devenit posibil datorită creşterii cantităţii de date colectate electronic”.

De asemenea, GRECO „ia act de eforturile ANI de a îmbunătăţi monitorizarea într-un mod mai proactiv a declaraţiilor de avere şi de interese, fără a fi sesizaţi cu privire la eventuale încălcări de către alţi actori”.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă