Premierul Cîțu și vicepremierul Barna  (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Premierul Cîțu și vicepremierul Barna (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Anularea monitorizării MCV este un obiectiv major al Guvernului, anunță vicepremierul Barna

Anularea monitorizării MCV este un obiectiv major al Guvernului României, a anunțat vicepremierul Dan Barna.

Mihai Diac 0 comentarii

Ridicarea monitorizării MCV asupra României este unul dintre obiectivele majore ale Guvernului, a anunțat, miercuri seară, vicepremierul Dan Barna.

Vicepremierul României a transmis acest mesaj în urma vizitei pe care a efectuat-o, miercuri, la București, vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourová.

"După 13 ani în care România a fost subiect al unei monitorizări excepţionale din partea Comisiei Europene, cu regrese majore în 2018 şi 2019, am încredere că eforturile noastre intensificate în perioada următoare vor duce la o funcţionare normală şi predictibilă a statului de drept în România. Mesajul doamnei Jourova şi al Comisiei a fost foarte clar: din partea României se aşteaptă fermitate şi rezultate. Angajamentul nostru este că le vom livra", a subliniat vicepremierul Dan Barna.

Anterior acestui mesaj, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, preciza că, pentru a obține ridicarea monitorizării MCV, prima sarcină a României este să desființeze Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (Secția Specială).

Vera Jourová, originară din Cehia, este vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar european pentru Valori și Transparență. MCV reprezintă sistemul de monitorizare a progreselor înregistrate de România, în calitate de stat membru UE, în domeniul reformei Justiției și al luptei anticorupție.

Comentarii

loading...