13.5 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Anunțul lui Nicușor Dan privind bugetul capitalei. Ce soluții se întrevăd

Nicușor Dan a spus că la dialogul de miercuri seara au participat reprezentanții USR PLUS, PNL și PMP din București, pentru a avansa pe tema realizării bugetului Capitalei.

La întâlnirea online au participat Vlad Voiculescu, Horia Tomescu și Cosmin Smighelschi (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Răzvan Socolovici și Diana Mardarovici (PNL), Andrei Ionescu și Sebastian Moise (PMP).

„A fost un dialog echilibrat, în care am căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureștenilor. În numele USR PLUS, Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în următoarele 24 de ore, în cadrul organizației, să se facă o nouă analiză, astfel încât să ne apropiem cu toții de o soluție. Discuțiile vor continua mâine seară (joi seara – n.r.) și sper să ajungem cât mai curând la un acord, ținând cont atât de prioritățile comune, cât și de constrângerile momentului”, a spus primarul Nicușor Dan.

Horia Tomescu, viceprimarul USR PLUS al Capitalei, a anunțat și el că a avut „o discuție productivă” cu primarul general despre bugetul Capitalei și a spus că va exista un nou proiect de buget.

„Am avut în această seară o discuție productivă cu primarul general pe subiectul bugetului Capitalei pe anul acesta. O nouă versiune a bugetului va fi transmisă consilierilor generali în cursul dimineții, împreună cu fundamentarea veniturilor și cheltuielilor propuse de Nicușor Dan. Este un pas înainte și ne dorim să căutăm în continuare, pe baza unor informații clare, o soluție corectă pentru București”, a anunțat Horia Tomescu.

Viceprimarul adaugă că noua propunere va fi analizată, iar discuțiile vor continua într-o nouă întâlnire joi, de la ora 19.30.

Bugetul Capitalei a fost respins cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

Ultima oră
Pe aceeași temă