13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăArdelenii din PSD îi cer lui Dragnea convocarea Comitetului Executiv

Ardelenii din PSD îi cer lui Dragnea convocarea Comitetului Executiv

UPDATE 18:49 – Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că liderii organizaţiilor din Transilvania a partidului nu şi-au pus problema unei cereri de demisie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, ci i-au solicitat să convoace şedinţa CExN pentru toţi cei care au nemulţumiri în ideea de a fi discutate în cadru statutar, în partid, nu în afara acestuia.

„Ne-am întâlnit astăzi pentru a arăta că preşedinţii din Transilvania ne dorim să se închidă aceste subiecte şi discuţii în afara partidului, să le discutăm într-un cadru statutar. Noi suntem de părere că nu se pune problema unei schimbări, unei cereri de demisie din partea preşedintelui şi că trebuie să rămânem uniţi în partid, în jurul conducerii şi cei care au nemulţumiri să ni le spună, să încercăm să le lămurim, să le rezolvăm dacă se poate. L-am sunat pe domnul Dragnea şi i-am spus că noi dorim ca dânsul să convoace CEx-ul. Subiectul principal nu este legat de remanieri, o să vină pe parcursul discuţiilor, subiectul principal este ca toţi cei care au probleme să spună acolo, nu în afara partidului. Dacă există oameni… eu, personal, chiar nu ştiu…dacă există oameni care discută astăzi despre schimbarea preşedintelui, nu schimbarea, cererea de retragere sau de demisie, aceştia sunt anti-PSD. Astăzi PSD-ul are nevoie de cu totul alte lucruri”, a declarat, pentru Agerpres, Ioan Mang.

Întrebat dacă are cunoştinţă de presupusa scrisoare critică la adresa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, semnată de unii lideri locali ai partidului, preşedintele organizaţiei din Bihor a răspuns că el, personal, nu a văzut aşa ceva, descriind şi atmosfera din partid ca fiind, cu o excepţie, „în regulă”.

Liderul PSD Bihor a mai precizat că sâmbătă după-amiază au fost prezenţi 11 lideri de organizaţii judeţene la întâlnirea regională pe zona Transilvaniei.

 

„Am avut în această după amiază o întâlnire cu colegii din PSD din Transilvania. Am discutat câteva ore, fiecare cu argumentele sale, despre direcţia în care trebuie să se îndrepte pe termen scurt şi mediu Partidul Social Democrat. M-am bucurat enorm să văd că părerile coincid în cele mai multe privinţe şi am stabilit că începând de astăzi vom vorbi între noi, membrii PSD din Transilvania, mult mai des şi vom avea poziţii unitare atunci când se va vorbi despre viitorul nostru”, a scris sâmbătă, pe Facebook, Gabriel Zetea, vicepreşedinte PSD şi preşedinte PSD Maramureş. Potrivit acestuia, organizaţiile judeţene PSD din Ardeal susţin „fără rezerve” Guvernul.

„Susţinem fără rezerve Guvernul PSD-ALDE şi aplicarea în continuare a Programului de Guvernare. Toate atacurile şi disensiunile publice între membrii PSD cu funcţii de conducere de la Bucureşti trebuie să înceteze rapid pentru a ne concentra pe rezultatele guvernării şi pentru a ne putea ţine de cuvântul dat românilor în 2016. Cerem preşedintelui Liviu Dragnea convocarea în cel mai scurt timp posibil a unei şedinţe (sau a câte şedinţe este nevoie) a Comitetului Executiv Naţional pentru a clarifica eventualele nemulţumiri a unor colegi. PSD este un partid democratic unde fiecare are dreptul să îşi exprime liber punctul de vedere dar ne dorim să auzim nemulţumirile în cadrul şedinţelor statutare ale partidului şi nu în mass media”, a precizat Zetea.

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat vineri, pentru Mediafax, că este nevoie de organizarea ”rapidă” a unei şedinţe CExN , săptămâna viitoare, pentru a se stabili prin vot dacă partidul „este pe ideea dnei Firea sau nu”.

„Părerea mea personală este că, întrucât dna Firea a ieşit astăzi cu alte ştiri şi cu alte…trebuie organizat un CEx şi stabilit dacă partidul este pe ideea dnei Firea sau nu. Dânsa, până la urmă, şi oricine din partidul ăsta trebuie să înţeleagă că dacă ai o propunere o discuţi în partid, se supune la vot, dacă propunerea ta are voturile necesare, în regulă. Dacă nu, subiectul este rămâi în partid şi respecţi decizia majorităţii sau pleci, că nu putem să stăm aşa la infinit, decidem una şi a doua zi ieşim pe presă şi spunem altceva”, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Întrebat dacă propune ca Gabriela Firea să fie propusă spre sancţionare în PSD dacă va continua cu declaraţiile publice critice, Mang a răspuns afirmativ. „Nu numai dna Firea, oricine. Dacă discuţia are loc în partid şi majoritatea decide că nu se urmează acea cale, discuţia trebuie să înceteze pentru un membru care vrea să rămână în partid, într-o situaţie în care cel mai important lucru este să ne realizăm programul de guvernare. Dacă vom discuta doar despre noi, în loc să muncim, să ne facem treaba, nu am făcut nimic”, a precizat liderul PSD Bihor, pentru MEDIAFAX.

Mang a mai declarat că a participat joi, la sediul central PSD, la o discuţie între „mai mulţi colegi”, în prezenţa preşedintelui PSD Liviu Dragnea, privind convocarea unei şedinţe CExN. „Ideea a fost dacă e nevoie de Comitet Executiv rapid, adică în următoarele două săptămâni. Nu a fost o decizie, a fost o discuţie între colegi, am fost mai mulţi colegi”, a spus el.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă