Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Inquam Photos

Inquam Photos

Atac la judecatoarea Dana Girbovan propunerea PSD pentru Ministerul Justitiei

Magistratul activist Cristi Danilet, cel care a intrat in arhiva secreta a magistratilor “SIPA" atac la Dana Girbovan, propunerea PSD pentru preluarea portofoliului Justitiei. Dana Girbovan s-a remarcat prin apararea indenpendentei justitiei si a respectarii drepturilor omului.

Redacția Online 0 comentarii

Judecătorul activist, Cristi Dănileț, afirmă că Dana Girbovan nu poate ocupa funcția de Ministru al Justitiei.

Danileț precizează faptul că, potrivit unei decizii a Curții Constituționale, un magistrat nu poate fi ministru și că aceeași decizie stabilește ca magistratul în funcție nu poate fi nici secretar de stat.

 
”Prin hotărârea nr. 654/2012, Secția pentru judecători a CSM a decis că un judecător nu poate fi detașat în Ministerul Justiției pentru a fi numit ministru al justiției.

Citește și: Mircea Badea explodează din nou! Dacă-ți permiți să pui întrebări, ești cu rușii, ești cu corupții .

Mai nou, CCR a decis în același sens prin Decizia nr. 45/2018: ”Nu trebuie să se confunde funcția de membru al Guvernului, în care, într-adevăr, un magistrat nu poate fi detașat fără a încălca principiul separației puterilor în stat, cu una căreia numai i se atașează rangul de demnitate publică, dar care este inferioară/disticntă de cea de ministru/membru al Guvernului, și care, prin conținutul său )și eventualele cerințe impuse de acquis-ul european, privind chiar specificul acelei funcții) presupune să fie ocupată cu prioritate de către un magistrat".

Astfel, Dana Girbovan poate ajunge pe fotoliul de ministru doar dacă renunță la funcția de magistrat. Însă nu poate fi sigură că președintele Klaus Iohannis va accepta propunerea PSD.

Citește totul despre:

#politică

Comentarii

loading...