8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăAu fost constituite delegațiile interparlamentare ale Parlamentului European

Au fost constituite delegațiile interparlamentare ale Parlamentului European

Eurodeputații au votat miercuri la prânz asupra componenței delegațiilor interparlamentare.  Membrii diferitelor delegații au fost anunțați la ora 19.00 (20.00 ora României).

Potrivit PE, delegațiile Parlamentului European la „comisiile” interparlamentare se întâlnesc cu omologii lor în reuniuni oficiale periodice. Majoritatea acestor comisii interparlamentare sunt bilaterale: acestea implică Parlamentul European și o altă delegație, de regulă dintr-o singură țară.

Comisiile interparlamentare pot fi numite „Comisii parlamentare de asociere”, „Comisii parlamentare de cooperare”, „Comisii parlamentare mixte” sau „Comisii parlamentare de stabilizare și asociere”, în funcție de o serie de factori.

Toate aceste comisii au fost create prin acorduri bilaterale încheiate între UE și partenerii săi. Reuniunile se desfășoară în conformitate cu un „regulament de procedură” strict.

Parlamentul European are, în prezent, 15 delegații care participă la 23 de comisii parlamentare. Printre exemple se numără Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic (D-MX) și Delegația la Comitetul parlamentar de asociere UE-Ucraina D-UA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă