23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăAudierea Adinei Vălean, Comisarul desemnat pentru transporturi

Audierea Adinei Vălean, Comisarul desemnat pentru transporturi

Președintele și coordonatorii grupurilor politice din comisiei parlamentare se vor reuni imediat după audiere pentru a evalua prestația comisarului desemnat, Adina Vălean.

Dreptul la liberă circulație este foarte apreciat de cetățenii UE, iar sectorul transporturilor face posibil acest lucru, a subliniat doamna Vălean în timpul discursului introductiv. În ceea ce privește Pactul ecologic european (Green Deal), doamna Vălean a declarat că nu poate fi finalizat fără plasarea transporturilor în centrul său, însă mobilitatea verde trebuie să servească intereselor cetățenilor. Deși sunt necesare eforturi suplimentare pentru atingerea obiectivelor de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon, acest lucru trebuie să fie fezabil din punct de vedere economic, a adăugat aceasta. Digitalizarea și automatizarea înseamnă provocări uriașe pentru sector, dar acest lucru nu poate avea un cost la nivelul resurselor umane, astfel încât este necesară o concentrare mai mare pe formare și recalificare.

Pactul ecologic, condițiile de muncă și conectarea Europei

Comisarul desemnat a declarat că va acționa pentru îmbunătățirea siguranței rutiere și va impune realizarea „Cerului unic european” pentru a reduce congestia spațiului aerian și a emisiilor. Ea va depune eforturi pentru a stimula utilizarea vehiculelor curate și a implementa puncte de alimentare cu combustibil și reîncărcare disponibile publicului. UE are un cadru solid pentru drepturile pasagerilor, însă acest aspect trebuie, de asemenea, îmbunătățit a spus doamna Vălean. În ceea ce privește investițiile în infrastructură, ea a spus că va apăra bugetul Mecanismului pentru interconectarea Europei pentru următorul cadru financiar multianual.

Deputații din mai multe grupuri politice au adresat întrebări doamnei Vălean cu privire la măsurile și inițiativele specifice pe care intenționează să le propună în contextul Pactului ecologic, asupra măsurilor de susținere a lucrătorilor din sector și a modului de îmbunătățire a conexiunilor de transport în regiunile periferice. Unii europarlamentari au subliniat importanța completării Cerului unic european pentru reducerea emisiilor, alții au întrebat, de asemenea, dacă intenționează să sprijine alte măsuri, cum ar fi impozitul pe kerosen pentru sectorul aviației și dacă intenționează să sprijine proiecte de protecție împotriva schimbărilor climatice finanțate de UE.

Unii eurodeputați și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea că Pactul ecologic ar putea duce la diminuarea competitivității întreprinderilor europene și au vrut să afle intențiile Comisiei de sprijinire a IMM-urilor în acest context.

Puteți urmări înregistrarea integrală a audierii aici.

Declarație de presă

La finalul audierii, Președintele Comisiei pentru transport și turism, Karima Delli (Verzi/EFA, FR) a susținut o declarație de presă.

Etapele următoare

În urma recomandărilor comisiilor parlamentare, Conferința președinților va decide pe 21 noiembrie dacă Parlamentul a obținut informații suficiente pentru a declara închis procesul audierilor. Dacă acest aspect este confirmat, plenul Parlamentului va supune la vot alegerea Comisiei în ansamblul său pe 27 noiembrie, la Strasbourg.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă