8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăAudierile comisarilor europeni desemnaţi încep astăzi

Audierile comisarilor europeni desemnaţi încep astăzi

Înainte ca Parlamentul European să poată vota asupra Comisiei Europene conduse de Ursula von der Leyen, comisiile parlamentare vor evalua pregătirea comisarilor desemnaţi.

Potrivit PE, fiecare comisar desemnat este invitat la o audiere publică de trei ore, transmisă în direct, în cadrul comisiei sau comisiilor responsabile cu portofoliul propus.

Pe 19 septembrie, Conferința Președinților, formată din președintele Parlamentului European, David Sassoli, și președinții grupurilor politice, a aprobat programul audierilor.

Comisarii sunt desemnați de către președinta aleasă a Comisiei împreună cu statele membre. Aceștia trebuie evaluați în cadrul comisiei parlamentare care este responsabilă cu portofoliul propus, înainte ca Parlamentul să voteze asupra Comisiei ca întreg.

Deputații europeni vor decide dacă fiecare comisar desemnat este potrivit pentru poziția propusă și pregătit să acționeze pentru abordarea îngrijorărilor cetățenilor, conform programului prezentat de von der Leyen în Parlament, în iulie. 

După audieri, comisiile pregătesc scrisori de evaluare pentru candidați. Se estimează că Parlamentul va vota asupra întregii Comisii pe 23 octombrie. 

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă