George Simion (Foto: Facebook)

George Simion (Foto: Facebook)

AUR s-a afiliat la grupul european al conservatorilor, unde este partidul la guvernare în Polonia

Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat aflierea acestui partid la grupul european al conservatorilor și reformiștilor, din care face parte, de exemplu, partidul aflat la guvernare în Polonia.

Mihai Diac 0 comentarii

Copreședintele partidului AUR, George Simion, a anunțat aflierea acestei formațiuni la grupul european al conservatorilor și reformiștilor, din care face parte, de exemplu, partidul aflat la guvernare în Polonia.

Acest anunț a fost făcut după ce, săptămâna trecută, George Simion a avut o vizită la Varșovia, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai partidelor aflate la putere în Polonia, de orientare conservatoare: PiS (Partidul Lege şi Justiţie) şi Partidul Solidaritatea Poloneză.

"Polonezii, prin partidele de guvernare conservatoare, dar şi prin istoria comună pe care o au cu românii, prin interesele actuale pe care le au în regiune şi prin viitorul pe care ni-l dorim să fie comun, trebuie să fie aliaţii strategici ai României în zonă", a declarat George Simion, potrivit unui comunicat transmis de partidul AUR.

La Varșovia, George Simion a avut întâlniri cu deputaţii Janusz Kowalski, secretar de stat în Ministerul Activelor Statului, şi Radoslaw Fogiel, consilier al liderului partidului PiS, Jaroslaw Kaczynski, şi responsabil cu relaţiile internaţionale al partidului.

Potrivit comunicatului de presă al AUR, George Simion i-a dăruit lui Radoslaw Fogiel "o hartă a României Mari, când Polonia era vecină cu România Întregită la 1918".

Comentarii

loading...