George Simino, liderul AUR, FOTO: Facebook

George Simino, liderul AUR, FOTO: Facebook

AUR vrea să blocheze guvernul să mai prelungească starea de alertă

Starea de alertă ar putea fi prelungită mai mult de 90 de zile doar cu acordul Parlamentului, potrivit unui proiect de lege inițiat de deputații AUR, spune George Simion.

Cătălin Șerban 0 comentarii

„Deputatul AUR de Galați Lilian Scripnic a inițiat o lege pentru a nu mai permite Guvernului să prelungească starea de alertă . Suntem într-o permanentă stare de alertă. Depunem, la inițiativa lui Lilian Scripnic, un act normativ care prevede limitarea la 90 de zile a perioadei în care starea de alertă poate fi prelungită de către Parlament”, spune copreședintele AUR George Simion.

Starea de alertă din cauza pandemiei COVID-19 a fost instituită prima oară pe 15 mai 2020 și a fost prelungită până în prezent.

„Trebuie votat în Parlament. Să ni se ceară acordul dacă e instaurată sau prelungită. vom face un an de zile de când se tot prelungește starea de alertă și Parlamentul nu este întrebat. Alegătorii ne întreabă de ce nu votăm împotrivă. Pentru că nu putem. Starea de urgență, unde este nevoie de votul Parlamentului, nu s-a mai instaurat, dar am instaurat o altă stare de urgență, doar că-i spunem stare de alertă”, conchide Simion.

Comentarii

loading...