18.1 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Autoritatea Electorală a României monitorizează alegerile din Republica Moldova

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) din România a participat, duminică, 1 noiembrie, în calitate de observator internațional acreditat în vederea monitorizării alegerilor Președintelui Republicii Moldova, la una dintre secțiile de votare din București, a anunțat, duminică, un comunicat al AEP.

Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele AEP, a fost acreditat în calitate de expert internațional din partea AEP în vederea monitorizării alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

În București sunt deschise, duminică, două secții de votare pentru alegerile din Republica Moldova. Una dintre secții se află în incinta Ambasadei Republicii Moldova iar cealaltă se află în Centrul Istoric al Bucureștiului.

Pe de altă parte, o delegație formată din doi reprezentanți AEP, experți electorali internaționali, acreditați de Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, se află în prezent în Republica Moldova, la Chișinău, în vederea monitorizării alegerilor prezidențiale.

Principalii candidați la alegerile din 1 noiembrie 2020 sunt președintele în funcție, Igor Dodon, pro-rus, și Maia Sandu, pro – europeană.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă