12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăAutoritatea Electorală a României monitorizează alegerile din Republica Moldova

Autoritatea Electorală a României monitorizează alegerile din Republica Moldova

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) din România a participat, duminică, 1 noiembrie, în calitate de observator internațional acreditat în vederea monitorizării alegerilor Președintelui Republicii Moldova, la una dintre secțiile de votare din București, a anunțat, duminică, un comunicat al AEP.

Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele AEP, a fost acreditat în calitate de expert internațional din partea AEP în vederea monitorizării alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

În București sunt deschise, duminică, două secții de votare pentru alegerile din Republica Moldova. Una dintre secții se află în incinta Ambasadei Republicii Moldova iar cealaltă se află în Centrul Istoric al Bucureștiului.

Pe de altă parte, o delegație formată din doi reprezentanți AEP, experți electorali internaționali, acreditați de Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, se află în prezent în Republica Moldova, la Chișinău, în vederea monitorizării alegerilor prezidențiale.

Principalii candidați la alegerile din 1 noiembrie 2020 sunt președintele în funcție, Igor Dodon, pro-rus, și Maia Sandu, pro – europeană.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă