Eurofighter Typhoon  (Foto: Wallpaper Cave)

Eurofighter Typhoon (Foto: Wallpaper Cave)

Avioane de luptă britanice Typhoon, cu baza în România, protejează spațiul aerian al Mării Negre

Avioane de luptă Typhoon, dislocate în România, vor efectua misiuni de poliție aeriană deasupra Mării Negre, anunță site-ul Forțelor Aeriene Regale britanice (RAF).

Mihai Diac 0 comentarii

Anunțul oficial în acest sens a fost făcut, la baza aeriană de la Kogălniceanu (județul Constanța), de către generalul Ruben C. Garcia Servert, șeful Centrului Operațiilor Aeriene de la Torrejon (Spania), care controlează misiunile NATO de poliție aeriană.

"Asemenea desfășurări de forțe demonstrează capacitatea Alianței de a interopera, de a împărți și de a aduce capacități militare, de a-și adapta și de a-și crește funcția de descurajare defensivă", a precizat generalul Servert.

"Misiunile de poliție aeriană ne asigură că vom fi capabili să abordăm rapid și eficient orice potențială agresiune sau amenințare împotriva Alianței sau a membrilor săi. Mai mult, misiunea din acest an la Mihail Kogălniceanu are un înțeles deosebit, deoarece marchează 100 de ani de la înființarea Forțelor Aeriene Regale", a explicat, la rândul său, ambasadorul britanic în România, Paul Brummel.

Potrivit unui comunicat al NATO, detașamentul britanic însărcinat să asigure poliția aeriană este format din patru avioane Typhoon și este condus de ofițerul Chris Ball.

"Într-un moment în care retragerea britanică din UE este atât de comentată, este important ca aliații noștri din NATO să fie siguri că angajamentul Regatului Unit față de Alianță rămâne constant", a precizat comandantul Chris Ball.

Avioanele Typhoon sunt în acest moment cele mai puternice aeronave de luptă din spațiul aerian al României, fiind net superioare avioanelor F-16 - cele mai bune ale Forțelor Aeriene Române. 

Comentarii

loading...