15.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăAvocatul care a înscris USR se revoltă : Îl susțin pe Vlad!...

Avocatul care a înscris USR se revoltă : Îl susțin pe Vlad! Am demisionat din Biroul Național USR!

 

„Sunt unul dintre fondatorii Uniunii Salvați Bucureștiul și avocatul care a înscris la Tribunalul București Uniunea Salvați România în 2016. Am apărat USR de atunci încoace în tot felul de procese, de la contestații la deciziile AEP la înregistrarea alianței pentru europarlamentare.

Astăzi, apăr spiritul USR în fața unei conduceri care a uitat principiile și valorile partidului. Când am intrat în politică, alături de Nicușor Dan, am făcut-o sufocat de nedreptatea pe care o vedeam zi de zi, în viața mea profesională, în instanțe.

Lui Vlad Teohari i s-a încălcat dreptul de a fi ales, dreptul la apărare și a fost discriminat față de numeroși alți colegi, cosemnatari ai aceleiași scrisori ce i se impută, care au putut candida în alegerile locale din 27 septembrie. În plus, Comisia Națională de Arbitraj a USR a depășit cu 20 de zile termenul regulamentar până la care se putea pronunța pe validitatea candidaturii lui Vlad și l-a considerat lipsit de integritate pentru o chestiune ce ține strict de libertatea de exprimare.

Azi, ca avocat al lui Vlad Teohari, am depus la Tribunalul București o contestație față de lista de candidaturi pentru diaspora, la Camera Deputaților, a USR PLUS. Mi-am dat demisia din Biroul Național al USR și îl voi apăra pe Vlad până la capăt pentru a-și găsi dreptatea”, a declarat Dumitru Dobrev.
 
 

Cine este Vlad Teohari

 


 
Vlad Teohari este inginer, stabilit în Franța din 2016. A studiat și s-a pregătit atât în România, cât și în alte 4 țări europene – Franța, Olanda, Elveția și Danemarca. De la 22 de ani s-a implicat într-un proiect care se adresa persoanelor care suferă de epilepsie. Proiectul a căpătat anvergură și a reușit să câștige numeroase concursuri. Cu acest proiect a reprezentat România în Statele Unite la finala mondială ImagineCup, concurs organizat de Microsoft, și a susținut un discurs în cadrul conferinței TEDx Bucharest din 2015. În prezent lucrează în Franța, în management de proiect, la o firmă care se ocupă de consultanță în domeniul aerospațial.

„Să ți se pună eticheta de neintegritate din partea unui grup de 7 oameni, iar aceasta să reprezinte poziția unui partid care luptă pentru decență și pentru care te-ai zbătut pentru idealuri timp de 4 ani, e cel puțin frustrant, ca să nu zic dureros și distructiv.

Ceea ce s-a întâmplat luni este o nedreptate crasă la adresa democrației interne din partidul nostru. Un partid care din 2016 și-a câștigat reputația prin munca fiecărui membru că luptă împotriva abuzurilor și pentru meritocrație sau transparență, m-a declarat neintegru pentru că am aderat la o scrisoare în 2019 în care semnalam derapajele conducerii actuale, fără să am măcar dreptul la apărare sau să fiu informat oficial înainte de discutarea cazului.

Am fost unul dintre zecile, sau chiar sutele de membri semnatari ai acelei scrisori. Biroul Naţional, cu 13 voturi din 25 a acceptat avizul negativ al Comisiei de Arbitraj şi a invalidat candidatura mea chiar dacă, în aceeași ședință, a validat o altă persoană în aceeași situație.

Imaginea care se creează în jurul meu și care poate avea repercusiuni asupra percepției publice asupra mea ca individ în societate se răsfrânge și asupra familiei mele și mai ales asupra celor care m-au sprijinit și votat în toată această aventură.
Spiritul userist este despre oameni care luptă pentru principii, valori și idealuri. Nu voi accepta nedreptatea care mi s-a făcut și îmi voi apăra drepturile pe toate căile legale pe care le am”, a declarat Vlad Teohari.

 

Cine este Dumitru Dobrev

 
Dumitru Dobrev este avocat cu experiență de 20 ani în litigii de drept privat, contencios administrativ, arbitraj intern și internațional. Este doctor în drept și cercetător la Institutul de Cercetări Juridice “Andrei Rădulescu” al Academiei Române.
Dumitru este un vechi activist de mediu și pentru patrimoniu, fiind unul dintre avocații campaniei Salvați Roșia Montană. A reprezentat numeroase asociații din București, precum Asociația Salvați Bucureștiul, Asociația Salvați Dămăroaia și Bucureștii Noi, Asociația Eco-Civica, în procese pentru salvarea parcurilor și clădirilor istorice din București.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă