10.6 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăPoliticăAzi se dezbate proiectul privind carantina și izolarea inițiat de Guvern

Azi se dezbate proiectul privind carantina și izolarea inițiat de Guvern

Premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au solicitat Parlamentului să adopte în regim de urgență proiectul de lege, document fără de care cetățenii suspectați că ar putea avea Covid-19 nu pot fi obligați să stea în carantină instituționalizată ori izolare la domiciliu pentru 14 zile, după ce Curtea Constituțională a României a stabilit că măsurile nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adus modificări majore proiectului de lege, după cum le cataloghează Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD. Dezbaterea organizată ieri de parlamentarii social-democrați și mai multe organizații neguvernamentale l-au făcut pe Marcel Ciolacu, liderul interimar PSD, să declare că propunerea Guvernului este, cităm: “Un alt zombi legislativ.”

Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei au creat un grup de lucru în vederea înaintării unui proiect de lege pentru punerea în concordanţă a prevederilor cu cerinţele CCR.

Premierul Ludovic Orban a catalogat drept politică decizia CCR şi i-a taxat pe anumiți lideri politici. “În multe momente am fost sabotați literalmente de atitudinea unor lideri politici, de decizii care au fost luate împotriva voinţei Guvernului şi de atitudinea unor instituţii publice care s-au comportat ca nişte filiale declarate ale PSD.”, a spus premierul.

Cele mai citite

Ultima zi de alegeri prezidențiale în Rusia. Pentru a masca absenteismul, propaganda Kremlinului anunță că rușii au votat online

Duminică dimineață, la începutul zilei a treia (ultima) de alegeri prezidențiale în Rusia, prezența fizică la urne depășea cu puțin 50 la sută din...
Ultima oră
Pe aceeași temă