13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăBădălau: Programul rachetelor Patriot este ''extrem de important'' pentru România

Bădălau: Programul rachetelor Patriot este ”extrem de important” pentru România

Ministrul Economiei, Niculae Bădălau, a declarat, miercuri, la ceremonia de semnare a memorandului de înțelegere Romaero SA București- Raytheon Company, că programul de rachete Patriot este ”extrem de important” pentru România, iar memorandumul între cele două parți pune bazele unuia dintre centrele de mentenanţă din ţara noastră pentru aceste rachete, relatează Agerpres.

,,Semnarea acestui memorandum este un moment important pentru industria aerospaţială şi de apărare românească, pentru că se pun bazele unuia dintre centrele de mentenanţă din România pentru rachetele Patriot. Programul de rachete Patriot este un program extrem de important pentru România şi lucrul ăsta îl cunoaştem cu toţii. Este important pentru România astfel încât companiile din industria de apărare să poată să reîntoarcă în economia reală cât mai multă valoare adăugată din programele de înzestrare”, a afirmat Bădălau.

El a subliniat că industria de apărare este ,,drumul cel bun’’

,,Asocierea cu Beretta, unde oferim o armă de asalt de generaţie 4, Beretta ARX 160, la Pirahna 5 la Uzina de Mecanică Bucureşti, unde îl fabricăm, şi astăzi la mentenanţa unei rachete de tehnologie înaltă arată că suntem pe drumul cel bun cu industria de apărare”, a susţinut Niculae Bădălău.

De asemenea, ministrul Economiei și-a exprimat încrederea ca Romaero să redevină ,,un partener serios şi un partener de afaceri cât mai bun’’ pentru Statele Unite.

,,În momentul ăsta, în Romaero, lucrează peste 900 de persoane, sper să mărim personalul la 1.500, un personal calificat, unde să întărim siguranţa şi unde partenerul american să vadă în noi un partener serios şi un partener de afaceri cât mai bun”, a spus acesta.

La rândul său, ministrul Apărării, Gabriel Leş, a afirmat că acordul semnat între Romaero S.A. şi Raytheon Company reprezintă pentru MApN un eveniment extrem de important “întrucât se edifică certitudinea că sistemele Patriot care vor intra în dotarea Forţelor Aeriene vor beneficia

,,Mai mult de atât, se creează premisele dezvoltării unei infrastructuri tehnologice de înalt nivel, oportunităţi pentru noi locuri de muncă în industria de apărare, precum şi formarea unor specialişti într-un domeniu extrem de competitiv’’, a declarat Leş.

Conducerea de programe la Raytheon, Michelle De Maio, a afirmat că Patriot este un sistem de apărare şi reprezintă coloana apărării aeriene din NATO, conform sursei citate.

,,Acum câteva săptămâni am participat la cea de-a treia revizuire a Programului Patriot. Memorandumul de înţelegere demonstrează angajamentul lui Raytheon pentru parteneriat industrial vizavi de sistemul Patriot. (…) Este un prim pas pentru Romaero pentru a deveni parte a lanţului de furnizori aprobat de către Raytheon şi să înceapă să dezvolte oportunităţile de suport logistic şi mentenanţă acestor sisteme”, a spus De Maio.

 

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă