15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăBădulescu îl acuză pe Nicușor Dan că ”obține anumite avantaje” de la...

Bădulescu îl acuză pe Nicușor Dan că ”obține anumite avantaje” de la Mc Donald’s

În ședința Consiliului General al Primăriei Capitalei, primarul general, Nicușor Dan, a cerut o amânare de 90 de zile pentru a rezolva problema juridică cu sediile McDonald’s din București. Liderul consilierilor PSD, Aurelian Bădulescu, l-a acuzat pe Nicușor Dan că este părtinitor și obține anumite avantaje din partea celor de la McDonald’s.

”Aceste contract cu Mc Donald’s a fost încheiat în 1995. În luna mai 2019, beneficiarul contractului s-a adresat Primăriei avertizând că acest contract ajunge la final. În urmă cu trei luni am prelungit acest contract. Situația juridică a fost una extrem de complicată, de aceea solicităm o nouă prelungire de 90 de zile.

În acest interval de 90 de zile îmi asum să venim cu o expertiză, iar pe de altă parte să prezentăm un raport privitor la motivele pentru care am ajuns în situația asta.

N-ar fi deloc convenabil să lăsăm o mare companie internațională fără posibilitatea de a-și exercita activitatea de pe o zi pe alta, chiar dacă contractul nu este cel mai fericit pentru noi.”, a spus Nicușor Dan.

Aurelian Bădulescu l-a acuzat direct pe Nicușor Dan de ”obținerea anumitor avantaje” și i-a avertizat pe consilierii generali că-și vor atrage răspunderea penală.

”Pe masa mea și a fostului primar general, acest proiect a fost de nenumărate ori. Noi am spus foarte clar că până când nu va veni la zi cu plata, nu poate să existe o discuție în acest sens. Ceea ce ne spune domnul primar, că a adus un expert ANEVAR care să stabilească datoriile. Domnule primar, dumneata ai idee ce vorbești? ANEVAR-ul este o asociație care are, printre altele, specialiști care evaluează valoarea unui teren, nu valoarea datoriilor dintre părți.

Acum, ceea ce vă rog, este să luați în considerare că lucrurile nu stau așa cum vă spune acest primar. El face aceste solicitări de amânare, din disperare, pentru a vă îndupleca, pentru a-și acoperi infracțiunile pe care le-a comis. Vă rog să aveți în vedere că, odată ce veți susține acest proiect, cu amendamente sau fără, nu veți face decât să vă aduceți cât mai aproape de domniile voastre răspunderea penală.

Grupul PSD se îndepărtează de această atitudine a primarului, care este părtinitor doar cu anumite companii de la care obține diverse avantaje”, a spus Aurelian Bădulescu.

“Contractul de Asociere semnat în 1995 între companie și Consiliul General al Municipiului București a fost încheiat pentru o perioadă de 25 de ani, cu posibilitatea extinderii. Perioada exactă pentru fiecare locație este stabilită separat, în funcție de data la care compania a preluat parcela respectivă de teren. În decembrie 2020, a fost semnat un act adițional la Contractul de Asociere, pentru prelungirea în aceleași condiții a contractului (inclusiv cota de asociere) strict pentru o perioadă de 90 de zile, pentru două locații în care perioada de asociere urma să expire în decembrie 2020 și, respectiv, ianuarie 2021. Acestea sunt informații publice. Contractul de Asociere presupune plata lunară a unei cote de asociere de către Premier Restaurants România, pe baza cifrei de afaceri realizate de fiecare dintre unitățile acoperite de contract,” este de părere compania care administrează Mc Donald’s, prin dreptul la replică trimis la un material anterior redacției.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă