9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăBarna cere demisia lui Dăncilă

Barna cere demisia lui Dăncilă

„Îi cer preşedintelui Iohannis să-i ceară doamnei Dăncilă demisia şi, mai ales, să declare public şi explicit, în perspectiva demisiei doamnei Dăncilă, care nu mai are sprijin parlamentar, să declare public şi explicit că nu va mai acorda încă o şansă PSD. Lucrul acesta nu mai poate continua. Fiecare zi în care guvernarea PSD este la guvernare, vedem că eliberează infractori periculoşi şi România face un pas înapoi cu fiecare moment“, a declarat președintele USR la Palatul Parlamentului, potrivit AGERPRES.

Potrivit lui Barna, alegerile anticipate reprezintă soluţia corectă în contextul politic actual. „Vom susţine însă orice guvern fără PSD, care acoperă această perioadă interimară până când vor fi organizate aceste alegeri anticipate. Aceste alegeri ar putea fi organizate odată cu alegerile locale“, a spus acesta.

Barna a mai precizat că a purtat discuţii cu liberalii pe tema moţiunii de cenzură, afirmând că se încearcă strângerea cât mai multor semnături pentru ca această moţiune să treacă – menționează sursa citată.

„Peste 800 de persoane condamnate pentru omor“

Totodată, Dan Barna a vorbit despre proiectele de acte normative discutate miercuri în Parlament. „Astăzi, în cadrul sesiunii extraordinare, la finalul ei, a fost respinsă Legea privind amnistia şi graţierea. Un lucru foarte bun, însă a fost amânat, a fost practic tergiversat recursul compensatoriu, adevărata problemă a sistemului în momentul de faţă. Până astăzi, vedem că au fost eliberate peste 800 de persoane condamnate pentru omor, aproape 600 condamnate pentru viol şi aproape 200 de persoane condamnate pentru trafic de copii. Aceşti infractori foarte periculoşi au fost eliberaţi. PSD, ALDE şi ceilalţi care au votat în felul acesta, practic, au amânat Legea recursului compensatoriu. Sub un pretext, o chichiţă ridicolă, aceea că ar exista un alt proiect de lege, Comisia juridică a încălcat votul plenului Parlamentului, care exact asta a făcut în această dimineaţă, a cerut Comisiei juridice să vină cu un raport, a acordat un termen să vină cu un raport pentru respingerea acestui recurs, era foarte simplu“, a afirmat Barna. 

Prezent marți la Constanța, cu ocazia primului miting organizat pentru strângerea de semnături, Dan Barna a afirmat că își propune să fie un președinte implicat și activ.

„Preşedintele României are o forţă extraordinară în puterea mesajului şi în forţa inspiraţiei pe care poate să o dea comunităţii. Oamenii oneşti şi competenţi, şi din instituţii publice, şi din sectorul privat, îmi spun că ar vrea să vadă că de la nivelul statului există un mesaj de însănătoşire a societăţii. Acesta este tipul de preşedinte care îmi propun să fiu, un preşedinte implicat, activ, nu doar în situaţiile de criză extremă, ci şi în bucuriile şi necazurile societăţii, acelea care ne fac să vrem să mergem mai departe aici, şi nu în străinătate“, a conchis Dan Barna. 

Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă