11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăBarna: Dacă Parlamentul amână numirea Guvernului nu-și respectă ”propriul vot”

Barna: Dacă Parlamentul amână numirea Guvernului nu-și respectă ”propriul vot”

Și, totodată, că  ”scăpa” de Guvernul condus de Viorica Dăncilă este „o miză naţională pentru ceea ce înseamnă stabilitatea democraţiei în România”. 
„Săptămâna care urmează este una foarte importantă pentru ceea ce înseamnă stabilitate în România. Îi solicit şi am, în egală măsură, încredere în premierul desemnat, Ludovic Orban, că va genera majoritatea necesară pentru a avea învestirea acestui guvern. Alianţa USR-PLUS am fost mereu consecvenţi pe poziţiile pe care ni le-am asumat, avem un acord politic şi probabil luni va fi semnarea formală a acestui acord politic cu premierul desemnat prin care vom susţine învestitura acestui guvern, pentru că e foarte important să scăpăm de Guvernul Dăncilă, e foarte important ca alegerile prezidenţiale, cele două tururi, să fie organizate de o guvernare legitimă, care nu a fost alungată de Parlament prin moţiune ade cenzură”,aafirmat liderul USR.
 
Barna a spus că speră ca Birourile permanente să decidă ca votul pentru nou Guvern să fie stabilit săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, considerând că o amânare „ar fi o dovadă în plus că Parlamentul nu vrea să-şi respecte propriul vot” a spus Barna. 
 
„Sper ca mâine, luni, Birourile Permanente reunite să decidă ca votul pe noul Guvern să aibă loc în această săptămână, marţi sau miercuri şi nu cum aflăm pe diverse canale, că ar urma să fie împins în săptămâna dinainte de alegeri, pentru ca eventual, printr-un joc de cvorum, să rămânem cu guvernul Dăncilă în continuare şi ca organizator al alegerilor, pentru că ar fi pur şi simplu o dovadă în plus că Parlamentul nu vrea să-şi respecte propriul vot” a adăugat candidatul USR PLUS. 
În ceea ce priveşte susţinerea celor 39 de parlamentari ai USR, liderul partidului a arătat că „există nemulţumiri legate de una sau alta dintre nominalizări privind ministerele, că în audierile în comisii vor fi exprimate „tranşant” eventualele obiecţiuni la adresa unora sau altora dintre miniştrii propuşi. 
„La votul în plen USR îşi va păstra consecvenţa pe poziţii şi pe mesaj, însă e foarte important ca premierul desemnat să asigure şi să construiască majoritatea necesară” a adăugat Dan Barna.
eL a precizat că a „scăpa„ de guvernul condus de Viorica Dăncilă este „o miză naţională pentru ceea ce înseamnă stabilitatea democraţiei în România”.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă