Barna: Fiecare beneficiar de pensie specială spune că a lui e justificată

Barna: Fiecare beneficiar de pensie specială spune că a lui e justificată

Vicepremierul Dan Barna susține că beneficiarii de pensii de serviciu sunt de acord cu faptul că e „injust" ca cineva să primească o pensie care nu e bazată pe contributivitate, însă când vine vorba despre ei, fiecare beneficiar susţine că pensia lui specială trebuie menţinută.

Ioana Oancea 0 comentarii

„Există un grup de lucru care discută cu fiecare categorie profesională care beneficiază de pensii speciale care ar fi soluţiile. Şi ce este cel mai cel mai... aş spune comic, dar nu chiar comic, e cumva şi amar în egală măsură, fiecare e total de acord că pensiile speciale trebuie eliminate şi că sunt injuste şi că unele sunt mai mari decât venitul pe care l-a avut omul muncind, decât salariul respectiv, ceea ce nu e deloc în regulă, toată lumea e de acord cu asta, mai puţin când e vorba de el însuşi şi de propria categorie. Adică toată lumea spune: da, trebuie eliminate, dar ale noastre nu, pentru că avem situaţia asta. Şi toţi spun asta”, a declarat Dan Barna, joi seară, la Digi 24.

În ceea ce îi privește pe beneficiarii de pensii speciale, vicepremierul a spus că „toţi pretind că a lor este îndreptăţită şi că toate celelalte sunt nejustificate".

Comentarii

loading...