Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Barna: Nu vom avea niciun fel de toleranţă faţă de niciun fel de colaborare cu Securitatea

Barna: Nu vom avea niciun fel de toleranţă faţă de niciun fel de colaborare cu Securitatea

Liderul USR Dan Barna afirmă, în urma criticilor privind o prevedere din protocolul Alianţei USR-PLUS, că în procesul de selecţie al candidaţilor comuni nu va exista niciun fel de toleranţă faţă de niciun fel de colaborare cu Securitatea, conform News.ro

Rl online 0 comentarii

"Zero toleranţă faţă de colaboratorii Securităţii. Am văzut, în ultimele zile, un vehement proces public de intenţie privind o prevedere din Protocolul Alianţei, referitoare la candidatura unor persoane care, copii fiind, au semnat un angajament cu Securitatea. Deşi textul exclude clar orice fost colaborator, minor sau major, am fost acuzaţi, cu rea intenţie, că am proteja pe cei care, copii fiind, au semnat un angajament, dar au colaborat cu Securitatea ca adulţi. Nimic mai fals. Repet, textul impune excluderea totală a colaboratorilor de orice fel", afirmă Dan Barna, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că face eforturi să se obişnuiască cu faptul că "adevărul obiectiv ajunge, deseori, o chestiune secundară în lupta politică".

"În discuţiile noastre, ne-am gândit la cazuri dramatice, la copii care, într-o situaţie de vulnerabilitate, au fost constrânşi, sub presiune, să semneze un angajament. Sau au fost ameninţaţi că li se va întâmpla ceva familiilor lor, dacă nu semnează, dar care ulterior NU au colaborat în niciun fel cu Securitatea. Era vorba totuşi de copii, care nu au discernământul unor adulţi, care au semnat un angajament, fără să colaboreze şi fără să cunoască implicaţiile acelei semnături. După toate standardele europene legale aceste persoane sunt considerate victime ale regimurilor opresive. Spun din nou, era vorba doar despre semnarea unui angajament, nu despre colaborare. Colaborarea, la orice vârstă, reprezintă, din punctul nostru de vedere, o incompatibilitate cu poziţia de candidat al Alianţei", susţine Barna.

Potrivit acestuia, mesajul politic pe care USR şi Alianţa USR PLUS îl transmit rămâne acelaşi indiferent de atacuri şi acuze: "România are nevoie de o clasă politică nouă".

"În procesul de selecţie al candidaţilor comuni nu vom avea nici un fel de toleranţă, faţă de niciun fel de colaborare cu Securitatea. Pentru a nu mai lăsa loc atacurilor care vor să distrugă credibilitatea Alianţei, am discutat cu colegii de la PLUS şi am decis eliminarea sintagmei «majori fiind», tocmai pentru a nu mai exista niciun fel de echivoc. Alianţa USR PLUS trebuie să aibă candidaţi comuni cu o integritate ireproşabilă. De la acest principiu nu va exista excepţie", afirmă Dan Barna.

El adaugă că textul acestui articol din Protocol va rămâne în forma iniţială: "Nu vor putea fi desemnaţi drept candidaţi ai Alianţei persoane care au avut calitatea de lucrători activi sau colaboratori ai Securităţii sau au semnat un angajament cu Securitatea înainte de 1990 sau au în prezent calitatea de lucrători activi/colaboratori/informatori ai unui serviciu de informaţii sau persoane care promovează violenţa, ideologii totalitare, discriminarea de gen, anarhismul, rasismul, şovinismul, separatismul etnic sau teritorial şi orice alte idei ori acţiuni extremiste".

Comentarii

loading...