Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Barna: România a fost decuplată de Bulgaria

Barna: România a fost decuplată de Bulgaria

Candidatul USR pentru funcţia de preşedinte al României, Dan Barna, a comentat, la Timişoara, Raportul MCV pentru România şi a subliniat că ţara noastră a fost decuplată de Bulgaria, chiar dacă la noi au fost făcute "reforme consistente" în lupta anticorupţie.

Rl online 0 comentarii

Dan Barna a declarat, miercuri, că faptul că România a fost decuplată de Bulgaria în Raportul MCV este vina PSD care "a dus sistemul aproape de colaps".

"Din ce am văzut ieri, România a fost decuplată de Bulgaria şi asta chiar dacă în România a existat o luptă consistentă anticorupţie. În Bulgaria aceasta nu a existat şi totuşi, vedem această decuplare în favoarea Bulgariei, ceea ce arată că efectele a trei ani şi jumătate de atac PSD asupra statului de drept şi asupra justiţiei, iată, au dus sistemul aproape de colaps şi aproape de blocaj şi de aceea, între obiectivele pe care le-am agreat ieri cu premierul desemnat, sunt cele legate de implementarea şi de asumarea recomandărilor din MCV, a Comisiei de la Veneţia şi a GRECO, pentru că e fundamental necesar ca următoarea guvernare să ia acele măsuri. Una dintre ele, foarte urgentă, este oprirea pensionării anticipate a magistraţilor, situaţie care ar duce sistemul într-un colaps de resursă umană”, a declarat Barna.

Liderul USR spune că a propus un pact politic, după negocierile cu premierul desemnat, Ludovic Orban.

"Ieri am avut o a doua rundă de consultări cu premierul desemnat, cu Ludovic Orban. Am propus un proiect, un pact politic cu prioritatile pe care noi le consideram fundamental necesare să se afle în agenda şi obiectivele noului Guvern, rămânând consecvenţi pe subiectul acela că e nevoie într-un termen cât mai scurt după aprobarea bugetului şi alegerile prezidenţiale, de a redeschide discuţia pentru anticipate pentru că miza, de fapt, în această perioadă pentru România este aceea de a avea o guvernare cu sprijin parlamentar real prin care sa facem acele reforme. Printre subiectele din pactul politic sunt cele legate de justiţie”, a declarat Barna.

Potrivit liderului USR, alte priorităţi sunt legate de mediu, subiectul Roşia Montană, primari în două tururi, fără penali în funcţii publice.

Întrebat când estimează că va fi finalizat bugetul pe anul viitor, Barna a spus că acesta este ”un atribut al Guvernului”.

"Proiecţia bugetară este un atribut al Guvernului. Săptămâna viitoare, miercuri cel mai probabil, va exista votul în Parlament, apoi vom vedea ce va propune premierul desemnat. România trăieşte de trei ani şi jumătate într-o permanentă surpriză. PSD a făcut să împingă bugetul dincolo de limită”, a declarat Barna.

Întrebat, de asemenea, despre ancheta DNA, după articolul din Rise Project în ceea ce îl priveşte, Dan Barna a declarat că este optimist.

”Sunt foarte optimist asupra efectului generat de această anchetă. Am încredere în înţelepciunea românilor. Îi îndemn să citească şi să tragă concluziile. E un atac aliniat al vechii clase politice. Sunt optimist că voi ajunge în turul al doilea. Obiectivul clar este un tur doi fără PSD, aceasta este soluţia pentru România”, a declarat Barna.

Comentarii

loading...