13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăBăsescu apără STS

Băsescu apără STS

Traian Băsescu a transmis că nu are „niciun fel de datorie față de STS“ și că victoriile sale politice se datorează românilor și PD/PDL.

„Nu, maestre, nu datorez nimic STS. De câteva zile, jurnalistul Ion Cristoiu a lansat o teorie a datoriilor mele faţă de STS. Răspunsul meu simplu şi categoric este: «Nu, maestre, nu am niciun fel de datorie faţă de STS». Cariera mea politică, victoriile în alegeri, fie că au fost pentru Primăria Capitalei, pentru Cotroceni sau în referendumurile de destituire, se datorează românilor, mie şi PD/PDL“, a transmis Băsescu pe Facebook.

Totodată, el a argumentat și de ce apără STS.

„De ce apăr STS? Iată de ce:

1. STS nu dispune de mijloacele tehnice pentru localizare.

2. STS primeşte informaţiile de localizare de la operatorii de telefonie mobilă şi le transferă aşa cum le primeşte către beneficiari.

3. STS a fost tot timpul, şi este şi acum, în riscul de a fi preluat de Guvern şi integrat în Ministerul de Interne sau în Ministerul Apărării, ceea ce ar duce la politizarea instituţiei şi la decredibilizarea siguranţei comunicaţiilor statului.

4. Dintre procurori, poliţişti şi STS, aceştia din urmă au cea mai redusă capacitate de ripostă publică, iar în faza iniţială pur şi simplu au fost pe nedrept copleşiţi de acuzaţii.

5. Este instituţia Statului Român care concentrează cei mai mulţi şi cei mai valoroşi informaticieni.

În concluzie, domnule Cristoiu, voi continua să-i susţin spunând adevărul despre dotarea de care dispune STS, până când instituţia va achiziţiona propriul sistem de localizare a telefoanelor mobile.
Deci, maestre, nu datorez nimic STS“, se arată în postarea lui Traian Băsescu.

Ion Cristoiu a afirmat recent într-un editorial că există o complicitate între STS și președintele României.

Potrivit acestuia, scopul instituțiilor de forță, precum STS sau SPP, este acela de a sluji viața președintelui și a familiei sale.

„Alăturat campaniei duse de Divizia Presă în favoarea încălcării drepturilor omului prin legi de tip Raluca Prună, demersul halucinant al lui Rareș Bogdan ne avertizează că Sistemul abia așteaptă un prilej pentru a reveni pe înserat sau chiar mai devreme. Un exemplu de puterea Sistemului ne e dat de cazul STS. Am scris că STS, ca și SPP, ca și alte instituții de forță, are drept principal țel al vieții slujirea Președintelui și a familiei sale. Reacția fostului președinte Traian Băsescu, unul dintre cei care datorează multe STS, la acuzațiile din presă aduse instituției specializate în întinderea de cabluri prin București, ca să poată fi mândri demnitarii că vorbesc, pe scurt, confirmă cele ce am scris și spus despre cine îi protejează pe generalii incompetenți și corupți. Fostul președinte e în ultima vreme într-o agitație mediatică vecină cu febra. Pentru apărarea STS a alergat de la o televiziune la alta. Fără să obosească, desigur, deoarece îl cară în spinare SPP-iștii. Prestigiul de fost președinte îl obligă să fie mai prudent cu invitațiile televiziunilor de știri de a se pronunța oricând și despre orice“, a scris Cristoiu.

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă