12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăBăsescu către Orban: „Nu mai sta inutil la mâna PSD”

Băsescu către Orban: „Nu mai sta inutil la mâna PSD”

”Tu şi Guvernul, dispuneţi de toate mijloacele legale pentru protejarea propriului popor de epidemii şi pandemii şi în acelaşi timp aveţi obligaţii majore faţă de comunitatea internaţională. Nu mai sta inutil la mâna PSD-ului, care nu face decât un joc de extindere a pandemiei în populaţia ţării. ACŢIONEAZĂ!”, i-a cerut Traian Băsescu premierului Ludovic Orban într-o postare pe Facebook.

Fostul președinte al României i-a comunicat șefului Guvernului cadrul legal ce-i permite să acționeze pentru limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

”România a semnat un Tratat Interguvernamental transpus în legislaţia română prin HG nr.758/2009 şi operaţionalizat prin ordinul ministrului nr.1638/2014, pentru punerea în aplicare a Regulamentului Internaţional de Sănătate 2005 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

De asemenea, există Decizia COM (2011/866 – 2011/0421), care transpune Regulamentul Internaţional de Sănătate şi dezvoltă la nivel european un sistem de alertă pentru lupta împotriva transmiterii epidemiilor şi pandemiilor şi care este parte a sistemului global coordonat de OMS.

Ai deci şi un Tratat Interguvernamental şi o Decizie a Parlamentului European şi a Consiliului, privind ameninţările tranfrontariele grave pentru sănătate. Aşadar, ai toate instrumentele legale să acţionezi pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19. Dacă o faci sau nu, depinde doar de tine, instrumentele legislative le ai.”, a explicat Traian Băsescu.

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă