Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Băsescu: Cu PSD nu se poate altfel decât cu bâta

Băsescu: Cu PSD nu se poate altfel decât cu bâta

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a spus, joi, că pentru a câştiga o dispută cu PSD "nu se poate altfel decât cu bâta", afirmaţiile venind în contextul în care tensiunile dintre preşedintele Klaus Iohannis şi coaliţia PSD-ALDE sunt tot mai mari.

Iulian Budușan 0 comentarii

Cu PSD nu se poate altfel decât cu bâta. Cu PSD-ul ori te baţi de dimineaţă până seara ca să obţii ceva, ori dacă te prind în moleşeală te lasă fără atribuţii. E foarte important să ai ieşiri frecvente pe lucruri importante, să taxezi lucruri importante, să îi ţii pe ei în tensiune, nu să te ţină ei pe tine. I-am spus şi la schimbarea mandatelor, domnule preşedinte, am ţinut-o eu 10 ani cu lupta anticorupţie", a spus Traian Băsescu la B1 Tv.

Traian Băsescu e de părere că preşedintelui i se iau din ce în ce mai mult din atribuţii.

"Preşedintelui i se ia tot mai mult din atributul de şef al politicii externe, merge doamna Dăncilă în străinătate, stabileşte preşedintele Camerei mutarea ambasadei la Ierusalim. Preşedintele e trimis la Sofia să stea la masă cu kosovarii", a mai spus Traian Băsescu.

Fostul şef al statului a mai spus că nu crede că PSD va alege să îl suspende pe Klaus Iohannis dacă nu va pune în aplicare decizia CCR cu privire la revocarea lui Kovesi.

"Eu nu sunt convins că PSD ar merge la suspendarea preşedintelui României. Ei ştiu ce li se întâmplă când suspendă un preşedinte în primul mandat. Ce li s-a întâmplat cu mine", a mai spus Traian Băsescu.

Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.


Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

"Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

Comentarii

loading...