5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăBăsescu, despre momentul 15 mai: Obligația președintelui este să prelungească starea de...

Băsescu, despre momentul 15 mai: Obligația președintelui este să prelungească starea de urgență

Președintele Iohannis nu are, încă, suficiente date despre cum va evolua pandemia de coronavirus în România, iar din acest motiv “obligația președintelui este să adopte soluția prudentă și să prelungească starea de urgență”, a declarat Traian Băsescu despre momentul 15 mai 2020 – când ar urma să expire ultima prelungire a stării de urgență.

Fostul șef al statului a explicat că, la acel moment, mulți vor fi în jurul președintelui Iohannis, care îi vor da “sfaturi stânga – dreapta”, dar răspunderea va fi a președintelui, pentru că el va trebui să semneze”.

“Vreau să cred că președintele Iohannis va acționa prudent pentru români, și nu pentru interesele electorale ale PNL. Mesajul meu pentru guvernanți este: prudență!”, a subliniat Traian Băsescu.

Potrivit experților, România nu a ajuns încă la punctul maxim al epidemiei Covid-19. Vârful pandemiei ar urma să se atingă în România la finalul lunii aprilie 2020, iar în toamna anului 2020 ar putea, eventual, să apară un nou val al epidemiei.

După cum se știe, actuala stare de urgență, instituită de președintele Klaus Iohannis, ar urma să se încheie la data de 15 mai 2020, după ce va fi fost în vigoare timp de două luni. Iohannis a anunțat deja că nu va prelungi încă o dată starea de urgență și că, astfel, după data de 15 mai, restricțiile impuse populației implicate de epidemia de coronavirus se vor atenua.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu exclude varianta de a se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei: „Sunt un om care îşi câştigă luptele pe care le începe”

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, spune că este exclus să se retragă din cursa electorală, întrucât, din spusele sale, este...

Macron spune că islamiștii care au lovit Rusia au încercat să atace Franța

Președintele Emmanuel Macron a declarat că cei care au ucis 137 de persoane într-o sală de concerte din afara Moscovei fac parte dintr-o ramură...

Victor Ciutacu consideră că Mircea Geoană nu are șanse la prezidențiale ca independent

Prezent în emisiunea "40 de întrebări" cu Denise Rifai, jurnalistul Victor Ciutacu a vorbit, printre multe alte subiecte abordate, despre o posibilă candidatură a...
Ultima oră
Pe aceeași temă