6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăBăsescu: Domnule profesor, Tudorel Toader, ai încurcat Lazării

Băsescu: Domnule profesor, Tudorel Toader, ai încurcat Lazării

“Tudorel Toader! Domnule profesor, e groasă omule. Ai încurcat Lazării. Ţi-ai scufundat singur propriul raport de revocare a procurorului general. Pentru tărăboiul stârnit n-au mai rămas decât două soluţii: ori scuze publice cu recunoaşterea erorii, ori demisia. P.S. – Despre revocarea lui Augustin Lazăr nici nu mai poate fi vorba. Profesorul de gimnaziu Iohannis o să-i dea cu raportul în cap rectorului, profesor universitar, doctor şi veneţian Tudorel Toader până când îl retrogradează la gradul de învăţător stagiar”, a scris fostul preşedinte Traian Băsescu, joi pe Facebook.

Afirmaţiile lui Traian Băsescu vin în contextul în care Tudorel Toader a anunţat, săptămâna trecută, demararea procedurii de revocarea din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr. Astfel, în informaţiile privind numirea lui Augustin Lazăr, pe care ministrul Justiţiei le-a publicat miercuri seară, se arată că se află o ordonanţă de clasare pentru un dosar deschis în 2013 pe numele lui Iohannis, când era primar al Sibiului, în urma a două plângeri, iar Toader a spus că cere acordul CSM să publice documentele din dosar.

Ordonanţa de clasare a dosarului în care era vizat Klaus Iohannis, deschis când era primar al Sibiului, a fost semnată de Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul General, şi nu de procurorul Augustin Lazăr, aşa cum a dat ministrul Justiţiei de înţeles, potrivit luju.ro.

Referitor la subiect, procurorul general, Augustin Lazăr, a explicat faptul că ordonanţa de clasare a dosarului a fost semnată de alt procuror şi că ministrul Justiţiei exploatează o eroare de grefă din martie 2016, pentru a manipula prin distorsionarea adevărului şi pentru a o folosi drept motiv de revocare.

În replică, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că prezenţa ordonanţei de clasare a dosarului care-l viza pe Klaus Iohannis nu a fost o eroare, aşa cum a explicat Augustin Lazăr, şi se întreabă cum se justifică prezenţa rezoluţiei în dosarul de candidatură a procurorului general.

De asemenea, Klaus Iohannis a semnat, pe 15 decembrie 2015, decretul de numire în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General în cazul lui Cristian Aurel Lazăr. Pe 14 septembrie 2014, procurorul clasase o speţă care-l viza pe şeful statului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă