8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăBăsescu este reclamat că ar fi anti-maghiar

Băsescu este reclamat că ar fi anti-maghiar

Organizația de tineret a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) l-a reclamat pe europarlamentarul Traian Băsescu la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Reclamația a fost anunțată, ieri, de șeful PPMT Târgu Mureş, Brassai Hunor, care este și liderul organizației de tineret a PPMT.

Potrivit acestuia, Băsescu este reclamat pe motiv că ar fi spus că românii care locuiesc în judeţele Harghita şi Covasna au fost expuşi în mod constant la acte de xenofobie şi ar fi susținut că maghiarii şi secuii din Transilvania nu pot convieţui cu alte comunităţi etnice.

Brassai Hunor a avertizat că etnicii maghiari din România trebuie, “prin toate mijloacele”, să împiedice politicienii români “să creeze tensiuni între majoritate şi minoritate, stigmatizând comunitatea noastră”.

“Politicienii români şi o serie de personalităţi publice practică un adevărat sport în a se exprima într-un mod scandalos cu privire la comunitatea maghiară din Transilvania”, susține șeful PPMT Târgu Mureş.

PPMT este o formațiune politică de dreapta, condusă de István Csomortányi. De precizat este faptul că, în decembrie 2019, chiar președintele PPMT a fost amendat de CNCD cu 5000 de lei, ca urmare a faptului că a apărut într-o fotografie schițând salutul nazist.

La alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din anul 2019, PPMT a încercat, fără succes, o alianță cu UDMR.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă