9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăBăsescu: Iohannis este singurul care poate "desemna" mincinosul

Băsescu: Iohannis este singurul care poate “desemna” mincinosul

“Preşedintele Iohannis nu are dreptul la tăcere! Tudorel Toader afirmă că în dosarul înaintat de Ministerul Justiţiei către CSM şi către Iohannis în procesul de numire în funcţia de procuror general, s-ar fi aflat şi o ordonanţă prin care Augustin Lazăr ar fi aprobat un NUP în favoarea preşedintelui. Dacă a fost aşa, ar semăna a şantaj la Preşedintele României. Augustin Lazăr afirmă că nu a existat un asemenea document în dosarul său”, a scris Traian Băsescu, luni pe Facebook.

Fostul preşedinte al României a adăugat că, după ce va susţine declaraţii Iohannis cu privire la aceste aspecte, atunci imediat cel dintre cei doi care a minţit, respectiv ministrul Justiţiei sau procurorul general trebuie să demisioneze din funcţie.

“Este clar că unul din doi, ori Toader ori Lazăr, minte fără ruşine, unul pentru a-l demite pe celălalt iar celălalt pentru a se menţine pe funcţie. Preşedintele Iohannis nu are dreptul la tăcere pentru că este singurul care poate “desemna” mincinosul, spunând public dacă a avut în dosarul lui Augustin Lazăr o ordonanţă de neîncepere a urmăririi penale (NUP) pe numele său, ordonanţă aprobată de Augustin Lazăr. În minutul următor declaraţiei preşedintelui, mincinosul trebuie să demisioneze. P.S. – Dacă documentul s-a aflat în dosar şi domnul Iohannis are o mare problemă”, a conchis Băsescu.

Afirmaţiile lui Traian Băsescu vin în contextul în care procurorul general, Augustin Lazăr, a transmis, vinerea trecută, că a cerut de la CSM informaţii privind rezoluţia de clasare a unui dosar ce-l viza pe Klaus Iohannis, despre care Tudorel Toader a spus că a găsit-o în mapa de candidatură şi că nu a fost găsit un astfel de document.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, pentru MEDIAFAX, că va publica în următoarele zile rezoluţia de clasare a dosarului care îl viza pe Klaus Iohannis, pe care a găsit-o în dosarul de candidatură a procurorului general, Augustin Lazăr.

Decizia vine după ce ministrul Tudorel Toader a declarat miercuri, în declaraţia în care a anunţat că declanşează revocarea procurorului general Augustin Lazăr, că acesta a fost numit de preşedinte fără evaluare, la propunerea ministrului Raluca Prună, dosarul conţinând însă o rezoluţie de clasare ce îl viza pe Klaus Iohannis.

Augustin Lazăr a fost numit procuror general în data de 28 aprilie 2016 de către preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea ministrului Justiţiei de la acea vreme, Raluca Prună.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă