14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăBăsescu:" La 67 de ani cred că a venit momentul să predau...

Băsescu:” La 67 de ani cred că a venit momentul să predau ștafeta”

“Mâine (sâmbătă – n.r.) vom avea un congres, un congres în care vom alege o nouă conducere a partidului. Eu voi rămâne partenerul Partidului Mişcarea Populară şi senator al Partidului Mişcarea Populară. Cu certitudine, conducerea ce va fi aleasă mâine la congres va avea oricând deschisă uşa biroului meu să ne sfătuim, să-mi dau cu părerea, dar, la 67 de ani, a venit timpul, îi împlinesc în noiembrie, să predau ştafeta şi să rămân pe lângă cei care vor conduce partidul. În orice caz, să ştiţi că în România a trecut vremea partidelor de lider, nu pentru că nu ar mai fi posibil să crească un partid cu un lider, dar s-au terminat, nu mai sunt. Şi atunci, mâine, la congres, trebuie să alegem o echipă, o echipă de oameni care au arătat până acum că vor să facă politică, o echipă de oameni capabili să facă politică şi care să se dedice politicii în perioada următoare şi să-şi asume responsabilitatea alegerilor care vor fi în 2019 şi 2020”, a spus Traian Băsescu, vineri, la conferinţa de alegere a preşedintelui PMP Diaspora.

În opinia sa, mesajul principal care va fi dat cu ocazia congresului de către PMP, dincolo de priorităţile de investiţii în domenii ca Sănătatea, Infrastructura şi Educaţia, va fi asumarea politică a responsabilităţii pentru reunificarea ţării.

“PMP este singurul partid care are în programul lui politic acest obiectiv. Este un obiectiv greu, foarte greu, dar care poate fi atins. Cel mai rău este să spunem: pentru că este greu, ne lăsăm păgubaşi. Este un drum de parcurs”, a arătat Băsescu.

Candidatul la şefia organizaţiei PMP Diaspora este deputatul Doru Petrişor Coliu, pentru alegerea sa fiind prezenţi la conferinţă delegaţi ai organizaţiilor PMP de diaspora din Marea Britanie, Cipru, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Danemarca, Grecia, Belgia şi Canada. Din echipa de conducere a PMP Diaspora vor mai face parte un prim-vicepreşedinte – Ion Popescu (PMP Italia) şi un secretar general – Valentin Bogdan Iosif (PMP Canada), dar şi 11 vicepreşedinţi.

 

Țara progresează, chiar dacă actualul guvern este de proastă calitate

 

Preşedintele PMP, Traian Băsescu a declarat vineri că România progresează economic, însă doar din punctul de vedere al creşterii salariilor, actualul guvern fiind de proastă calitate, nefiind prioritar pentru el sistemul de educaţie, sănătate sau infrastructura drumurilor.

“România progresează, merge înainte şi nu merge neapărat din bună guvernare. Guvernarea e foarte proastă, de proastă calitate, însă merge pentru că este în complexul de relaţii al UE şi vrem, nu vrem economia trebuie să meargă pe un anumit trand, pentru că toate relaţiile noastre comerciale şi sociale sunt interconectate, suntem din aceeaşi familie şi cu Franţa, şi cu Germania şi cu Olanda şi cu Marea Britanie încă, deci suntem acolo. România nu poate face paşi înapoi pentru că este interconectată la sistemul european. România progresează, dar realitatea mare e că România se schimbă încontinuu şi dacă mă uit la cifrele pe care le arată statul, chiar este într-un proces de recuperare a decalajelor din punct de vedere minimal, acela al veniturilor pe cap de locuitor. România creşte economic, din păcate fără să dea o prioritate pentru infrastructură, dar creşte.(…) Progresul calitativ nu apare. Aşa cum s-au obişnuit politicienii PSD, ca şi Tăriceanu, s-a obişnuit să îşi câştige simpatia mărind salariile şi neglijând dezvoltarea ţării”, a declarat Traian Băsescu , în cadrul conferinţei de alegeri al PMP Diaspora.

Liderul PMP a susţinut că speră că va veni ziua în care infrastructurile de transport, educaţie sau sănătate vor deveni o prioritate, banii din bugetul acordat de Uniunea Europeană fiind de fapt disponibili până în 2023.

“Sunt convins că va veni şi ziua în care infrastructura de transport, fie că vorbim de autostrăzi, de căi ferate, de infrastructura pentru educaţie, şcoli, universităţi, infrastructura pentru sănătate, spitale, dispensare, vor reprezenta o prioritate. Şi spre această prioritate o să ne întindem viaţa, pentru că viaţa în UE înseamnă şi bani, iar România are bani alocaţi pentru ceea ce v-am spus mai devreme şi nu îi cheltuieşte Până la urmă va veni şi un guvern care să pună în slujba cetăţenilor României aceşti bani. Sunt convins că nu îi vom pierde, şi aici ca om care ştie foarte bine dedesupturile UE, bugetul este 2014-2020, numai că este n3, deci aceşti bani putem să îi cheltuim până în 2023, ceea ce însemnă că după ce vom veni la guvernare vom cheltui foarte rapid sumele pe care PSD nu a reuşit să îi cheltuiască nici până acum”, a mai precizat Băsescu.

Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă