Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Traian Băsescu

Traian Băsescu

Băsescu: PSD vrea ca Iohannis să devină președinte la Consiliul European. Ce ar câștiga Dragnea

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, este de părere că PSD și Liviu Dragnea îl susțin pe Klaus Iohannis pentru a deveni președinte al Consiliului European.

Mihai Diac 0 comentarii

”PSD a votat ca România să dea președintele Consiliului European. La președinția Consiliului European trebuie să susții după regulile Consiliului. Întotdeauna, președintele se alege dintre membrii Consiliului. Numai pe domnul președinte Iohannis îl avem. PSD nu a avut niciodată membru în Consiliul European. Klaus Iohannis e singura persoană care îndeplinește condițiile. Viorica Dăncilă nu poate pentru că nu e membră a Consiliului European. (...) PSD a votat ca România să dea președintele ConsiliuluI European. Iar liberalii au votat că îl susțin pe Iohannis pentru președinția României. Deci domnul Iohannis are asigurate două mandate simultan. PSD a votat pentru susținerea lui Klaus Iohannis la șefia Consiliului European. E o șarlatanie din partea lui Dragnea, i-a păcălit. El, în mintea lui, și-a spus: ”Domnule președinte, mergeți dumneavoastră la Bruxelles, iar eu iau președinția României”. Dragnea e dereglat. Congresul a votat că PSD se va bate pentru ca România să preia mandatul după Donald Tusk, în 2019 se termină în iunie-iulie și intră în funcțiune în septembrie”, a spus, duminică seară, la B1 TV, Traian Băsescu.

Reprezentanţii PSD, prezenţi sâmbătă la Congresul extraordinar al PSD, au votat în unanimitate în favoarea începerii dezbaterilor pentru cinci convenţii naţionale. Printre ele se află și Convenţia naţională pentru preşedinţia Consiliului UE.

"Aici trebuie să lăsăm deoparte atacurile, răfuielile politice, politicile partizane şi să stabilim împreună care sunt proiectele majore pe care trebuie să le aibă România în vedere, dar şi care sunt realizabile”, a spus Liviu Dragnea, sâmbătă, la Congres.

Comentarii

loading...