11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăBăsescu: "Raportul Comisiei privind alegerile din 2009 este o prostie"

Băsescu: “Raportul Comisiei privind alegerile din 2009 este o prostie”

Traian Băsescu a declarat, marţi, la TVR 1, că raportul Comisiei privind alegerile prezidenţiale din 2009 este „o prostie” şi că aleşii nu au putut dezlega „misterul” sufrageriei lui Oprea, afirmând că Maior, Coldea şi Kovesi s-au adunat pentru că „nu ştiau în ce parte să se ducă”.

Alegerile au fost validate de CCR. Răsturnarea s-a produs pentru că Geoană a simţi nevoia să facă un duş fierbinte la Vântu. (Raportul Comisiei de anchetă-n.r.) este o prostie. Nu au putut dezlega misterul prezenţei celor patru. Eu nu am dubii ce făceau acei oameni. Nu ştiau cine va câştiga. Maior şi Coldea aveau relaţii bune şi cu Ponta şi cu Dragnea, de tenis, Pescariu, K2 şi toate cele. Nu cred să s-au împrietenit numai din 2010, cred că erau prieteni mai demult. Maior era naşului lui Ponta. Maior avea relaţia cu Geoană pentru că Geoană a venit cu Maior de mână când l-am desemnat şef la SRI. Oprea nu mai avea o relaţie grozavă cu PSD. Coldea probabil că avea suficiente relaţii, iar Kovesi ştia că trebuie să vină următorul mandat”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la TVR 1, solicitat să comenteze concluziile raportului Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din anul 2009.

Traian Băsescu a afirmat că Maior, Coldea şi Kovesi s-au reunit în sufrageria lui Gabriel Oprea „să vadă cine câştigă ca să ştie în ce parte o iau chiar din acea noapte”.

Traian Băsescu a afirmat că prin legile justiţie ”trebuie stăvilit orice entuziasm al vreunui Portocală” de a face dosare.

”Aceste legi au funcţionat 12 ani aproape neatinse. După 12 ani se impun nişte ajustări. Ce trebuie să facem acum prin modul de funcţionare al justiţiei, printre altele, este să stavilim orice entuziasm al vreunui Portocală de a face dosare”, a mai spus Băsescu.

CCR a admis parţial criticile de neconstituţionalitate aduse modificărilor aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, urmând ca sesizările privind legile 303/2004 şi 317/2004 privind Statutul magistraţilor şi organizarea CSM să fie dezbătute pe 30 ianuarie.

”Decizia constă în respingerea obiecţiilor de neconstituţionalitate extrinseci, care vizau constituirea comisiei parlamentare şi modul de luare în dezbatere a acelor amendamente care proveneau de la Consiliul Legislativ şi de la organizaţii profesionale, spunând că acele amendamente sunt însuşite de comisie şi Parlament. Am admis patru puncte din textele concrete pe care le-au criticat autorii sesizărilor noastre. (…) Pentru celelalte texte menţionate în sesizări am respins”, a declarat preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

El a precizat că nu este nicio problemă de neconstituţionalitate legat de înfiinţarea unei secţii speciale pentru anchetarea procurorilor şi judecătorilor.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă