11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăBăsescu:"Recomandarea SRI a fost să n-o numesc pe Bica, iar eu am...

Băsescu:”Recomandarea SRI a fost să n-o numesc pe Bica, iar eu am numit-o”

”Am văzut declarația domnului general Coldea (după audierea în Comisia SRI). A fost seacă și, exact cum anticipam, Coldea e ofițer de informații, nu e nici Dragnea, nici Ponta, nici… Din declarațiile lui parcă am văzut o analiză a SRI pe niște chestiuni.

Sigur, ce mi s-a părut relevant a fost, din declarația domnului general, că a informat comisia despre intervenția sau despre inițiativa pe care au avut-o de a mă informa să n-o numesc pe doamna Bica. Vă confirm că așa a fost. Eu, însă, de foarte puține ori am luat informații de la SRI despre cei numiți, doar atunci când aveam eu însumi dubii și numai la remanieri, în niciun caz de numiri care treceau prin Parlament.

 Recomandarea a fost să n-o numesc, iar eu am numit-o. Am considerat că nu e treaba SRI să spună pe cine numește președintele, dacă recomandarea venea de la Ministrul Justiției sau de la Guvern”, a explicat Traian Băsescu, pentru B1.

 Fostul președinte Traian Băsescu a susținut că Liviu Dragnea l-a instruit pe Claudiu Manda, președintele Comisiei de control SRI, ce întrebări să nu-i pună lui Florian Coldea.

”Audierea a avut sens în măsura în care Comisia ține cont de faptul că n-a avut în față un politician, ci un ofițer de informații. Probabil public nu s-a lămurit nimic, dar eu sunt convins că multele ore de audieri au lămurit niște lucruri. Lucururile sunt în interiorul Comisiei. Nici Manda nu spune tot. 

Sigur, despre părțile spectaculoase Manda a spus că n-a întrebat. Nici de tăierea porcului, nici de petrecerile de la K2, nici de meciurile de tenis. Asta e explicabil și nu-i poate fi reproșată lui Coldea, ci comisiei care e majoritară PSD-ALDE.

Dacă Daddy i-a spus ”îmbolnăvește-l acum pe Coldea”, l-a îmbolnăvit înainte de Congres, iar dacă i-a spus ”nu întreba de porc”, n-a întrebat omul. Ce să facă?

Nu știu dacă neapărat a fost un troc cu Coldea, dar sigur a fost o dispoziție a lui Dragnea către Manda ce să nu întrebe. Iată că nu a întrebat nici de petreceri, nici de tăiatul porcului și așa mai departe”, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă