Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

BEC respinge cererea privind înregistrarea semnului electoral al lui Nicuşor Dan!

BEC respinge cererea privind înregistrarea semnului electoral al lui Nicuşor Dan!

Biroul Electoral Central a anunțat faptul că respinge cererea de înscriere a candidatului independent susținut de ”Dreapta Unită” la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, ca și cererile altor trei candidaţi independenţi - Dan Cristian Popescu, Lucian Tiberiu Bodea şi Gheorghe Man.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

„Având în vedere cererea de privind înregistrarea semnului electoral, formulată de domnul Nicuşor Dan, candidat independent la alegerile locale din anul 2020, înregistrată la BEC cu nr. 270/B.E.C./L/2020 din data de 06.08.20220, luând în considerare dispoziţiile art.59 alin (1) din legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor locale îşi pot stabili semne electorale, pe care le comunică BEC în termen de 10 zile de la constituirii acestuia, în temeiul art. 39 alin. (4) din legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, Biroul Electoral Central hotărăşte: art.1 – Respinge cererea privind înregistrarea semnului electoral al domnului Nicuşor Dan, candidat independent”, se arată în hotărârea de respingere a cererii înregistrate a semnului electoral al candidatului independent Nicușor Dan, publicată pe site-ul oficial al BEC.

BEC a emis hotărâri similare în ceea ce privește siglele electorale pentru mai mulți candidați independenți înscriși în cursa pentru alegerilor electorale, precum Dan Cristian Popescu (viceprimarul sectorului 2 care și-a anunțat recent candidatura pentru același sector), Gheorghe Man şi, respectiv, Lucian-Tiberiu Bodea.

De asemenea, Biroul electoral central a decis și respingerea cererilor înregistrate a semnelor electorale ale apartidului „Împreună pentru Moldova” și „Partidul Noua Românie”, din cauza faptului că au fost înregistrate prea târziu, adică ulterior împlinirii termenului de comunicare a semnelor electorale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...