Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis: moțiunea se votează luni

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis: moțiunea se votează luni

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL va fi dezbătută și votată luni în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Petronel Tudor 0 comentarii

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au decis să nu mai aștepte verdictul Curții Constituționale a României în ceea ce privește legalitatea demersului de a introduce o moțiune de cenzură în timpul unei sesiuni extraordinare și au stabilit ca dezbaterea acesteia și votul să se petreacă luni, de la ora. 14.00.

PSD, care a depus o moțiune de cenzură semnată de 205 parlamentari social-democrați, speră să adune cel puțin 233 de voturi pentru a debarca Executivul condus de Ludovic Orban.

PNL, în schimb, a anunțat încă de săptămâna trecută că negociază de zor individual cu deputații și senatorii PSD pentru a-i convinge să nu fie de acord cu moțiunea de cenzură.

„Noi am declanşat negocieri cu toţi parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică. Nu avem ce discuta cu conducerea PSD. Cu orice parlamentar discutăm pentru a îl convinge că este inoportun un astfel de demers şi că oricum alegerile vor decide peste trei luni cine va conduce România şi să îi convingem să aibă o atitudine responsabilă şi corectă faţă de România.”, a spus Orban.

Surse din interiorul PNL ne-au precizat că există în acest moment cel puțin cinci parlamentari PSD dintre semnatarii moțiunii care au dat asigurări că nu o vor vota.

Comentarii

loading...