11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăBreaking news! Inevitabilul s-a produs! Dăncilă a demisionat din fruntea PSD

Breaking news! Inevitabilul s-a produs! Dăncilă a demisionat din fruntea PSD

„Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare a partidului, faptul că trebuie cineva să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate şi eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD. Este un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să obţinem un rezultat bun, ca să mobilizăm electoratul, dar acum, în urma discuţiilor, am înţeles că se doreşte o resetare a partidului şi că această resetare presupune o echipă care să preia conducerea partidului, o altă viziune, un alt program”, a spus ea, în cadrul unei declarații de presă, susţinută la finalul şedinţei CEx. 

În locul acesteia a fost numit preşedinte interimar Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților și liderul organizației PSD Buzău. De asemenea, a fost dizolvat Biroul Permanent al partidului, iar noul secretar general este Paul Stănescu, în locul lui Mihai Fifor. Și Eugen Teodorovici a anunțat că a renunțat la funcția de președinte executiv al PSD.

Potrivit președintelui Camerei Deputaților și șefului interimar al PSD, Marcel Ciolacu, viitorul congres al PSD ar putea avea loc în luna februarie a anului viitor, ca urmare a opiniei majoritare a social-democraților din CEx. 

„În februarie o să venim în faţa membrilor de partid şi a delegaţilor pentru alegerea unei conduceri legitime care să gestioneze în continuare alegerile locale şi generale, care vor urma anul viitor”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că Dăncilă şi-a dat demisia după ce a ascultat punctul de vedere al membrilor CEx.

„Nu a fost preluată această conducere prin forţă. Dacă ar fi fost preluată prin forţă, presupun că nu ţinea CEx şase ore şi nu şi-ar fi exprimat toată lumea opinia. A fost un gest de normalitate al doamnei preşedinte după ce ne-a ascultat şi şi-a depus demisia. Nimeni nu i-a cerut demisia doamnei Dăncilă. Cu toţii am ajuns la concluzia că trebuie resetat acest partid”, a mai spus el.

Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă