15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăBREXIT. Ambasadorul Paul Brummell, mesaj pentru românii din Marea Britanie

BREXIT. Ambasadorul Paul Brummell, mesaj pentru românii din Marea Britanie

De ziua Europei, amasadorul Marii Britanii spune că după ce țara sa părăsește Uniunea, România va deveni al 6 lea stat din structură ca număr de locuitori și va avea un cuvânt greu de spus, scrie Digi24.

„Pentru românii care se află acum în Marea Britanie, cei care au locuit pentru cinci ani, când ieşim, au dreptul de second state. Înseamnă că păstrează drepturile la servicii medicale şi alte servicii. Cei care nu au împlinit cinci ani pot să rămână să primească second state când au împlinit 5 ani de rezidenţă în Marea Britanie”, a spus Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene crede că România are ca prim punct al agendei sale externe preluarea conducerii Uniunii în 2019.

„Cred că Europa a trecut peste şocul Brexit. În România pe 9 mai, anul viitor, o să avem summitul care va decide viitorul Europei. România va fi pentru 6 luni capitala Europei şi noi o să dăm direcţia viitorului acestei construcţii europene”, a spus Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene.

Avem multe du învățat de la membrii Uniunii Europene, spun oficialii români, iar învățământul este doar una din zone.

„Noi stăm prost acum, cred că avem vreo 2,9% din PIB. Finlanda în 1941 a dat un sfert din PIB pe 20 de ani pentru educaţie şi sănătate, din cauza asta se vede cum sunt ei”, a spus Tomnița Michaela Florescu, viceprimar PMB.

Diplomaţii au schimbat impresii în cadrul unui eveniment organizat pentru de ziua Europei, în Capitală.

Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă