13.5 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Bugetului Iașiului, adoptat la a treia încercare. Un consilier USR PLUS a votat alături de Chirica

Doar 20 din cei 27 consilieri ai Consiliului Local au participat la vot, iar 11 consilieri PNL, doi consilieri PMP şi un consilier USR PLUS au fost pentru – 14 fiind minimul de voturi necesar, care nu a fost atins la ședințele anterioare.

Social-democraţii s-au retras pentru a treia oară din sală.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, îi consideră eroi pe consilierii care au votat miercuri bugetul municipiului, edilul afirmând, totodată, că nu le poartă ranchiună consilierilor care nu au votat, dar că au „transformat într-o bătălie mult prea politizată interesele unei comunităţi”.

„Astăzi cu majoritate am reuşit să trecem bugetul local pe anul 2021, o majoritate construită prin raţiune. Bugetul local pentru anul în curs a venit în urma unei largi dezbateri politice, pe parcusul a multor întâlniri şi a multor zeci de ore în care zeci de amendamente aduse la proiectele propuse pentru Consiliul Local au fost filtrate, au fost aprobate, şi în cele din urmă au dat o formă concretă acestui buget. Astăzi, eroii oraşului nostru sunt (…) cei 14 consilieri locali care prezenţi fiind în Sala Mare a Primăriei au votat bugetul municipiului Iaşi. (…) Nu am niciun fel de resentiment nici faţă de consilierii locali care nu au votat bugetul, care au încercat boicotarea acestuia, şi care au transformat într-o bătălie mult prea politizată interesele unei comunităţi”, a spus primarul Mihai Chirica, prin intermediul unei declaraţii online.

Edilul i-a mulțumit în special consilierului USR PLUS Cezar Baciu pentru că a votat bugetul.

Acesta a avut un mesaj şi pentru social-democraţii din legislativul local, foștii săi colegi de partid, cărora le-a transmis că între politica personală şi cea a comunităţii trebuie să aleagă comunitatea.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă