10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăCalculele moțiunii de cenzură

Calculele moțiunii de cenzură

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că aceia care nu votează moţiunea se poziţionează de partea guvernului şi că guvernul e sprijinit doar de PSD, numărul parlamentarilor din partidele care s-au declarat în opozţie fiind 241, în condiţiile în care o moţiune de cenzură are nevoie de 233 de voturi pentru a trece.

„Depunem moţiunea de cenzură. Săptămâna viitoare avem noi runde de discuţii cu posibili parteneri. Deja textul moţiunii este discutat cu partenerii din opoziţie, din UDMR. Forma a fost trimisă către ALDE şi Pro România. În condiţiile în care săptămâna viitoare vin la discuţii, şansele moţiunii sunt foarte mari. Vom depune moţiunea când vom avea 233 de semnături. Opoziţia are o singură armă la dispoziţie şi trebuie folosită atunci când are cele mai mari şanse să cadă Guvernul”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că premierul Viorica Dăncilă trebuie să vină în faţa Parlamentului cu lista de miniştri, pentru că e schimbată configuraţia politică a cabinetului şi are această obligaţie constituţională. „Fug Viorica Dăncilă şi PSD de remaniere precum dracul de tămâie. Ştiu că nu mai au majoritate. PSD şi premierul încearcă să atragă parlamentari din zona opoziţiei oferindu-le posturi vacante”, a subliniat el.

Ludovic Orban spune că în acest moment, guvernul e sprijinit doar de PSD, iar numărul parlamentarilor din partidele care s-au declarat în opozţie este de 241, în condiţiile în care o moţiune de cenzură are nevoie de 233 de voturi pentru a trece. ”În afară de PNL mai avem încă şase actori care trebuie să participe la acest efort şi cu care trebuie stabilite condiţiile pentru care participă la căderea guvernului. Ei au ales, după părerea mea, în momentul în care au trecut în opoziţie. De altfel şi Tăriceanu a spus că ALDE se va comporta ca un partid de opoziţie, vor susţine moţiunea de cenzură. Discutăm şi cu parlamentari din zona PSD. Pentru că şi în PSD, credeţi că toată lumea e mulţumită că defilează cu doamna Dăncilă premier şi candidat la prezidenţiale?”, a mai declarat liderul PNL.

Ludovic Orban a menţionat că „cine nu votează moţiunea de cenzură e de partea guvernului”.

 Declarațiile lui Ludovic Orban vin în condițiile în care liberalii nu sunt siguri că parlamentarii ALDE și Pro România vor susține moțiunea de cenzură. În partidul lui Călin Popescu Tăriceanu sunt mai multe tabere și nu toate ar susține demersul împotriva Cabinetului Dăncilă. Liberalii iau în calcul faptul că în ALDE există în acest moment trei tabere: cei care sunt de partea lui Călin Popescu Tăriceanu, cei care sunt de partea PSD și cei pro-PNL. În plus, liberalii nu sunt siguri nici de voturile parlamentarilor Pro România.

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă