Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Camera Deputaţilor discută cererea Opoziţiei pentru sesiunea extraordinară

Camera Deputaţilor discută cererea Opoziţiei pentru sesiunea extraordinară

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor discută, luni, de la ora 13.00, solicitarea PNL, USR şi PMP privind convocarea forului parlamentar într-o sesiune extraordinară, formaţiunile din Opoziţie dorind dezbaterea, marţi în plen, a unei moţiuni simple împotriva lui Carmen Dan.

Iulian Budușan 0 comentarii

Solicitarea liderilor grupurilor parlamentare ale PNL, USR şi PMP privind convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară" este singurul punct care figurează pe ordinea de zi de luni a şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Surse liberale au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că PNL va cere în Biroul Permanent al Camerei ca moţiunea simplă privind activitatea ministrului de Interne, Carmen Dan, să fie dezbatută de deputaţi într-un plen care să aibă loc marţi.

PNL, PMP şi USR au depus pe 14 august la Camera Deputaţilor solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare în perioada 20-24 august.

"Am depus solicitarea a 112 deputaţi de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor în perioada 20-24 august cu trei puncte pe ordinea de zi: constituirea unei Comisii de anchetă parlamentară cu privire la reprimarea protestului paşnic antiguvernamental desfăşurat în Bucureşti pe 10 august; constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea modului în care autorităţile române s-au implicat şi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea pestei porcine africane pe teritoriul României şi depunerea unei moţiuni simple privind activitatea ministurlui Afacerilor Interne în contextul protestului desfăşurat în Bucureşti în data de 10 august", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, forul legislativ se poate întruni în sesiuni extraordinare la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor. Convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară se face de către preşedintele acesteia.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la începutul săptămânii trecute, că liberalii vor depune solicitări la biroului permanent al Camerei Deputaţilor pentru convocarea celor două foruri ale Parlamentului în sesiune extraordinară pe 20 august.

"Vom iniţia demersurile de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor şi a Senatului. După cum bine ştiţi Guvernul a dat zile libere miercuri joi vineri, realist este ca sesiunea extrordinară să fie luni", a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei BEx de lunea trecută care a avut loc la Parlament.

Comentarii

loading...