13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăCampanie în PNL: Orban atacă USR PLUS și laudă Biserica de dragul...

Campanie în PNL: Orban atacă USR PLUS și laudă Biserica de dragul voturilor. Partenerii reacționează

Ludovic Orban a declarat duminică, în cadrul alegerilor din cadrul organizaţiei judeţene PNL Bacău, că PNL nu trebuie să îşi uite trecutul.

„Trebuie să fim PNL, puternic ancoraţi în istoria noastră, în tradiţiile noastre, în obiceiurile specifice, în menţinerea identităţii, a personalităţii a poporului român. Trebuie să fim un partid care să fie puternic legat de Biserică, un partid care să promoveze morala creştină ca fundament al moralei publice. Noi trebuie să fim un partid care să sprijinim toate valorile tradiţionale ale românilor, valori cum sunt familia, Biserica, satul românesc, comunitatea. Noi suntem un partid care nu are voie niciodată să îşi uite trecutul, noi trebuie să fim partidul care să se bată aşa cum s-a bătut Brătianu la negocierile pentru pace, riscându-şi funcţia de prim-ministru pentru a apăra interesele fundamentale ale României în faţa oricărui partener atât de la nivel european, cât şi la nivel internaţional. Noi trebuie să promovăm imaginea României, interesele României, să transformă într-adevăr România într-un partener respectat, într-un partener apreciat”, a explicat Orban. 

 El a afirmat că liberalii au parteneri de guvernare care parcă nu s-au născut în România.

 „Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului Naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol la naţiunii române ca să nu spun că i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând crucea. Noi suntem altfel. Noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român, partid care ţine de cont de toată matricea componentă a personalităţii României, noi trebuie să fim partidul care are forţa şi capacitatea de a apăra fiecare român indiferent unde este el, că este în România sau trăieşte în orice ţară din Europa sau din lume”, a transmis Ludovic Orban.

Câțiva reprezentanți ai USR PLUS au reacționat.

Cătătin Teniță, deputat USR PLUS: „După declarația domnului Orban, îmi pare că dânsul vede mai degrabă AUR ca aliat natural, ideologc al său decât pe partenerul de guvernare, USRPLUS”.

Iulian Bulai, deputat USR PLUS: „În acest festival al ipocriziei și spoielii, le urăm mult succes colegilor de la PNL. Sunt sigur că vor reuși să cucerească electoratul urban, rurban, liberal, educat, orientat spre reforme, românii din diaspora, antreprenorii, tinerii și funcționarii publici care doresc o schimbare radicală a statului, angajații din mediul privat!

„Părinte, iartă-le lor, că nu ştiu ce fac.” (Luca 23:34)

„Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.” (Matei 6:6)

„Când vă rugaţi, să nu fiţi ca făţarnicii, cărora le place să se roage stând în picioare în sinagogi şi la colţurile uliţelor, pentru ca să fie văzuţi de oameni. Adevărat vă spun că şi-au luat răsplata.” (Matei 6:5)

„Nu oricine-Mi zice: ‘Doamne, Doamne!’ va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu.” (Matei 7:21)

„Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?” (Matei 7:15-16)” 

Deputatul Marius Bodea: „La o zi după ce i-a declarat ‘nevinovaţi’ pe cei doi penali din fruntea administraţiei ieşene, Costel Tablă Alexe şi Mihai Mafia Imobiliară Chirică, înfierbântat de alegerile interne din PNL, Ludovic Orban lansează un atac grobian la adresa partenerilor de guvernare, despre care spune că ‘parcă n-ar fi născuţi aici’. Dar cei doi hoţi de la CJ şi Primăria Iaşi pe care îi strângeţi aşa de tare la piept, domnule Orban, unde s-au născut? Dar ‘Campionul’ pe care Alexe declara că îl iubeşte ca pe un tată, deşi a făcut sex în Primărie cu minore, şi pe care PNL Iaşi îl ţine în continuare în braţe, unde s-a născut?”. 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă