Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Când propaganda bate CEx-ul

Când propaganda bate CEx-ul

Ședința CEx a PSD a atras, în mod previzibil, atenția întregii media. Dacă în avanpremiera acestui eveniment intern al PSD, așteptările erau unele reduse, astăzi subiectul pur și simplu a exploadat pe fluxurile de știri.

Eugen Pătrașcu 0 comentarii

Principala teză, împinsă în față în special de media tradițional critică cu PSD, este așa-zisa dezbinare internă din acest partid. Principalii lideri preluați de această media au fost primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și senatorul Niculae Bădălău.


Gabriela Firea, nemulțumită că i se pune în cârcă protestul Diasporei

Înainte de ședința CEx, Gabriela Firea a acuzat în fața camerelor TV că una din problemele interne ar fi grupurile interministeriale care se fac doar că lucrează şi le-a cerut acestora să acţioneze mai urgent pentru rezolvarea problemelor, inclusiv a celor din Capitală.

În realitate, principala nemulțumire a primarului Capitalei este modul în care a gestionat ministrul de Interne, Carmen Dan, protestul din 10 august. De menționat, în acest sens, că media apropiată de președintele Iohannis a încercat, de ceva vreme, să speculeze pe seama faptului că ministrul de Interne pasează resposnabilitatea pentru organizarea acestui protest în curtea Primarului Capitalei. Principalul argument al acestei speculații este faptul că prefectul Capitalei este o persoană apropiată de Gabriela Firea.

Totuși, propunerea de a o demite pe Carmen Dan din funcție nu a fost susținută în cadrul CEx. Surse din partid ne-au declarat că acest vot împotriva demiterii din funcție a lui Carmen Dan, este, de fapt, un mesaj dat președintelui Iohannis, care a încercat să amplifice o animozitate din interiorul PSD. Sratagemă care a fost blocată la vot.

Senatorul Bădălău, între o manea și o ședință CEx

O altă voce așa-zis disidentă din PSD este senatorul Bădălău. Acesta s-a remarcat înaintea de ședința CEx prin faptul că a fost ținta unui atac din partea unui deputat USR, Adrian Claudiu Prisnel. Acesta din urmă l-a acuzat pe Niculae Bădălău că a cântat o manea care are versurile ”Să vină Diaspora, că noi ne p...m pe ea”. Gurile rele din PSD spun că acest atac la adresa lui Bădălău nu este unul întâmplător. Se știe că USR este o formațiune apropiată de președintele Iohannis și de serviciile secrete. Ca atare, explicația comportamentului critic a lui Niculae Bădălău, trebuie privit din această perspectivă explică respectivele surse.


Uite amnistia, nu e amnistia

O altă speculație a ținut de posibilitatea ca la acest CEx al PSD să se discute despre celebra amnistiere a liderilor social-democrați. Acest zvon a fost negat chiar de președintele PSD, Liviu Dragnea, care a declarat că grațierea și revizuirea pedepselor nu se vor discuta în cadrul CEx.
Concluziile politice ale acestui CEx încă urmează să fie analizate pe măsură ce vor deveni clare deciziile luate de acesta. Până atunci, un lucru este clar. Lupta politică se ascute, iar adversarii PSD au încercat, să determine o ruptură în cadrul CEx prin intermediul mass-media. Această tentativă nu a reușit însă.

Comentarii

loading...