10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăCare sunt variantele de premier propuse de UDMR

Care sunt variantele de premier propuse de UDMR

Liderul UDMR Kelemen Hunor a anunțat vineri că, în cadrul consultărilor cu Klaus Iohannis, i-a propus acestuia trei variante de premier care să conducă viitorul Guvern. În același timp, el a vorbit și despre riscurile unui guvern condus de Ludovic Orban.

„Prima opțiune este un premier din UDMR. Nu am făcut o nominalizare, fiindcă nu vrem să facem o nominalizare până când nu vedem ce crede și președintele Iohannis, în jurul căruia se formează un guvern. (…) A doua opțiune, un premier independent, nu tehnocrat, din zona fiscală, bancară, financiară, care va avea un guvern politic de condus, susținut de partidele din Opoziție. (…) Ultima soluție de rezervă, un guvern condus de președintele PNL, Ludovic Orban, dar acolo am înțeles că nu mai este nevoie de noi. PSD a și anunțat că dacă Ludovic Orban promite că nu taie salariile și pensiile, PSD votează. Deci deja PNL are deja majoritate cu PSD pentru un guvern condus de Orban. Riscurile unui astfel de guvern PNL sunt următoarele: toată lumea va încerca dinții pe acest guvern, atât USR, cât și Pro România și toți și se uzează (…) și riscurile să piardă alegerile de centru-dreapta, să nu avem un guvern de centru-dreapta anul viitor, după alegerile parlamentare. Și noi am dori un guvern de centru-dreapta în anii care urmează”, a spus Hunor, după consultările de la Cotroceni.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat vineri, dupa consultarile de la Cotroceni, ca viitorul executiv trebuie sa aiba un mandat de 12 luni de zile, sa nu dea OUG in niciun domeniu si sa nu vina cu ‘extravagante’. UDMR a zis ca sunt `inconstienti’ cei care sustin anticipatele, in contextul in care presedintele Klaus Iohannis, PNL si USR sustin anticipate.

„Noi credem ca nu trebuie sa pierdem nicio zi, avem nevoie de un guvern validat cat mai repede in Parlament, nu avem nici macar un proiect de buget pe anul viitor, avem nevoie de rectificare sa inchidem anul. Viitorul guvern va gestiona 12 luni treburile tarii, va aproba bugetul, va organiza alegerile, nu va face altceva decat o administrare corecta, fara excese, extravagante si fara OUG in niciun domeniu. Un astfel de guvern oricand poate fi votat. Nu credem in varianta anticipatele pentru ca ar insemna ca actualul guvern ramane interimar pana in mai, nu se va face buget pana in iunie anul viitor, autoritatile locale si mai tarziu. Sa arunci tara intr-o astfel de criza inseamna ca esti inconstient”, a zis Kelemen Hunor.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, îi bănuiește pe cei de la PNL, USR și Pro România că au vorbit despre alegeri anticipate doar ca să câștige like-uri pe Facebook.

”PNL, USR și Pro România dacă doresc cu adevărat anticipate, atunci nu trebuie să susțină guvernul. Ăsta ar fi primul pas. Nu văd de ce ar vota USR, PNL și Pro România un guvern, oricare ar fi acela, dacă sunt oameni serioși și nu au spus asta doar ca să mai câștige like-uri pe Facebook.”, a spus Kelemen Hunor.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă