18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăCarmen Dan: Demisia Codruţei Kovesi, un gest de onoare

Carmen Dan: Demisia Codruţei Kovesi, un gest de onoare

Întrebată dăcă procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, va trebui să îşi dea demisia după decizia CCR, Carmen Dan a spus: “E un gest de onoare, aş zice, dar e o analiză proprie pe care unii dintre noi aşteaptă să o facă. Oricum, există această decizie. Ştim că este obligatorie şi aşteptăm de la preşedintele României să o respecte”, citează Mediafax.

De asemenea, Ministrul Afacerilor de Interne a susţinut că îşi doreşte ca preşedintele României să nu tragă de timp în ceea ce priveşte revocarea lui Kovesi, precizând că şeful statului trebuie “să dea dovadă de responsabilitate şi să procedeze în consecinţă”.

Curtea Constituţională a arătat, miercuri, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

“Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă