14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăCarmen Dan: Sebastian Ghiță a fost găsit în mandatul meu. În rest,...

Carmen Dan: Sebastian Ghiță a fost găsit în mandatul meu. În rest, să răspundă Ministerul Justiției

“Noi am făcut toate precizările la momentul oportun. Există un dosar la parchet şi am rugămintea să vă adresaţi Parchetului pentru a comunica tot ce consideră că poate comunica. Sebastian Ghiţă a fugit din ţară când nu eram ministru, l-am identificat pe mandatul meu, mai departe trebuie sa ne adresăm şi Ministerului Justiţiei pentru că sunt cei care dispun de procedura de extrădare”, a declarat luni Carmen Dan, după audierea din comisia parlamentară.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, la finalul lunii decembrie, că se va deplasa în Serbia şi va discuta cu omologul său sârb despre extrădarea lui Sebastian Ghiţă, precizând însă că nu poate fi vorba în niciun fel de o grăbire a anchetei.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017. Reţinerea lui Sebastian Ghiţă s-a făcut la ora 23.45, acesta fiind pe o stradă din Belgrad, alături de fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale.

În România, fostul parlamentar a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care poliţiştii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. Potrivit unor surse, Ghiţă conducea pe DN1 cu peste 200 km/h, iar la un moment dat un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina lui Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că poliţiştii au crezut că doarme.

Carmen Dan, ministrul propus pentru Afaceri Interne (MAI), a primit, luni dimineaţă, aviz pozitiv în comisia de specialitate din Parlament, cu 20 de voturi “pentru” şi 9 “împotrivă”.

Alături de Carmen Dan, la audierea în comisia de specialitate au mai fost prezenţi şeful Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, dar şi comandantul Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă