Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cătălin Rădulescu: "Ambasadorul SUA crede că noi suntem vreo colonie"

Cătălin Rădulescu: "Ambasadorul SUA crede că noi suntem vreo colonie"

Deputatul PSD a declarat că "actul legislativ nu-l poate dicta nişte state sau nişte ambasadori", ci îl face poporul prin aleşi şi că îl va chema în Parlament pentru a da explicaţii pe ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Iulian Budușan 0 comentarii

”Eu luni dimineaţă o să depun o interpelare, o să fac şi o declaraţie politică marţi dimineaţă. O să fac o interpelare către ministrul de Externe Meleşcanu să văd şi eu ce demersuri face dânsul, să văd şi eu dacă nu era normal să facă primul demers dintre noi. Dânsul trebuia să facă acest demers, să cheme pe ambasadorul Klemm şi să-i spună: Domnule ambasador, dumneata nu respecţi lucruri elementare, dumneata uiţi că eşti într-o ţară străină, dumneata nu înţelegi că nu poţi să exprimi public, ci să vii să le discuţi cu mine, ca ministru de Externe. El (Hans Klemm - n.r.) îşi bate joc, el crede că noi suntem vreo colonie a Statelor Unite. Nu suntem colonia nimănui. Suntem o ţară independentă. Actul legislativ nu poate să-l dicteze nişte state sau nişte ambasadori. Actul legislativ îl face poporul român prin aleşi”, a declarat Cătălin Rădulescu, pentru Mediafax.

 

Rădulescu a precizat că-i va cere lui Teodor Meleşcanu să răspundă întrebărilor personal în Parlament.

 

”În primul rând îl voi întreba dacă a făcut vreun demers ulterior acestei chestiuni, dacă a făcut vreun demers de a-l invita să aibă o discuţie şi să-i spună că nu respectă chestiuni fundamentale. (...) Condamn grav imixtiunea acestor ambasade şi a acestor ambasadori, în primul rând a ambasadorilor - persoane fizice, în treburile interne ale ţării noastre. Convenţia de la Geneva nu le permite acest lucru. Dacă iniţiatorul acestui demers este dl. Klemm (Hans Klemm, ambasadorul SUA în România - n.r.), faimosul ambasador, dacă face de capul lui sau l-a informat pe preşedintele Trump. Pe de altă parte, tot dânsul, împreună cu ceilalţi ambasadori, nu respectă Carta Naţiunilor Unite, care spune că nu au voie să intervină în treburile interne, în actul legislativ, nici direct, nici indirect. Am mari rezerve că vorbesc în numele statelor respective”, a mai spus Rădulescu.

 
 
 
Deputatul social-democrat a lansat critici la adresa ultimilor miniştri de Externe

 

”Noi am fost foarte tari în decursul istoriei în diplomaţie prin miniştrii de Externe pe care i-am avut. Se pare că nu-i mai avem, că am devenit foarte moi. iată că ajungem să avem miniştri de Externe cărora le e teamă să mai reacţioneze, să-şi apere ţara”, a conchis social-democratul.

 
 
12 state partenere, Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statele Unite ale Americii, transmit autorităţilor române un mesaj comun prin care cer să nu fie slăbit statul de drept prin modificarea Codurilor penale şi de procedură.

"Noi, partenerii şi aliaţii internaţionali ai României, facem apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei. România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient. Îi încurajăm pe români să continue pe această cale. Partenerii UE evocă de asemenea concluziile Consiliului European privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, din 12 decembrie 2017, care solicitau României să îşi concentreze eforturile asupra consolidării progreselor obţinute, să evite orice paşi înapoi şi să apere independenţa judecătorilor şi procurorilor", se arată în mesajul comun.

Comentarii

loading...