Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cătălin Rădulescu: Timmersmans şi Juncker să îşi dea demisia

Cătălin Rădulescu: Timmersmans şi Juncker să îşi dea demisia

Deputatul PSD a declarat marţi că este ”din ce în ce mai eurosceptic” şi a cerut demisia preşedintelui şi prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi Frans Timmermans, în contextul în care oficialii europeni au criticat modificarea legilor Justiției.

Iulian Budușan 0 comentarii

„Eu cred, de bun simţ, că dl. Timmersmans şi dl. Juncker ar fi trebuit să îşi dea demisia de mult timp, pentru că ceea ce au făcut în România, ce au făcut şi în Ungaria şi în Cehia şi în Polonia. Am răzut reacţiile primilor miniştri şi ale preşedinţilor de state din cele patru ţări. Am văzut ce i-a reproşat lui Timmersmans şi prim-ministrul Poloniei şi prim-ministrul Ungariei. Deci, iată, că nu numai în România dl. Timmersmans face politica dânsului olandeză. Dl. Timmersmans şi Olanda îşi doresc portul nostru”, a declarat Rădulescu.

Deputatul PSD a mai spus că este greşit ca unei ţări membre UE să i să spune ce să facă.

„Eu sunt din ce în ce mai eurosceptic (...) Modul asta de a trata şi de a cere ca să faci cum vor ei, că ei sunt cei care hotărăsc legislaţia într-o ţară şi noi trebuie să facem cum spune Juncker sau Timmersmans este un mod greşit. Eu nu cred că este bine pentru ţările care sunt membre în comunitatea europeană”, a adăugat social-democratul.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, modificarea legilor Justiţiei, afirmând că CE nu va ezita să aducă ”în faţa instanţei guvernul român dacă regulile sunt încălcate”.

”Cu toţii suntem conştienţi că iniţiativele autorităţilor române începând cu 20017 în ceea ce priveşte Codul penal, Codul de procedură penală şi în general prevederile din domeniul judiciar au dus la îngrijorări la o serie întreagă de actori atât din România, cât şi în Europa şi la nivel internaţional. (...) Dacă se adoptă fără modificări legile Justiţiei modificate şi codurile penale modificate ar afecta sistemul judiciar, inclusiv capacitatea de a combate corupţia şi alte infracţiuni. Asta e cu atât mai important cu cât s-a obţinut atât de mult în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt în România în ultimii ani. Asta ar însemna un regres grav faţă de evaluarea pozitivă a Comisiei din ianuarie 2017. Însă legile nu au fost încă promulgate. Deci nu este prea târziu pentru ca instituţiile române să dea un pas înapoi”, a declarat Frans Timmermans în timpul dezbaterii din Comisia LIBE despre situaţia din România.

 

Comentarii

loading...