6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăCatarmă se dezice de linia generală a PNL în scandalul politic al...

Catarmă se dezice de linia generală a PNL în scandalul politic al momentului

“Lucrurile sunt clare. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie s-o demită din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi, cu cât mai repede, cu atât mai bine. În ultimul timp, se observă tot mai frecvent în spaţiul public un fenomen de o gravitate extremă: tot mai mulţi politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile sau jurnalişti aleg să respecte regulile democraţiei numai atunci când le convine, când nu, promovează sau militează pentru acţiuni specifice regimurilor totalitare, dictatoriale. Orice prelungire a stării de incertitudine legată de viitorul Laurei Codruţa Kovesi agravează boala societăţii şi abate atenţia opiniei publice de la gravele probleme de natură economică sau socială cu care se confruntă ţara noastră. Dacă regulile fundamentale ale democraţiei nu se respectă de către toţi şi în orice împrejurare, degeaba au murit oameni în decembrie 1989”, a declarat Viorel Cataramă, prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, la Antena 3.

Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

“Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă